DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonsót a Ferrari elnöke nyugtatta meg Bahreinben

Fernando Alonso felfedte, Bahreinben a futam reggelén felkereste őt Luca di Montezemolo, hogy megnyugtassa a Ferrari idei törekvéseit, fejlesztéseit illetően.

Közismert, hogy a tavalyi szezon második felében a nyilvánosság előtt is kisebb vita zajlott le Alonso és a Ferrari elnöke között, amikor a spanyol egyre frusztráltabbá vált a Red Bull erőfölénye miatt, és egyes sejtések szerint a csapatváltáson is elgondolkodott.

 

Az olasz istálló helyzete az idei évre nem sokat változott, csupán ezúttal nem a Red Bull, hanem a Mercedes rendelkezik nehezen behozható előnnyel. Montezemolo a jelek szerint már Bahreinben igyekezett elfojtani a kilátástalanság csíráját a kétszeres világbajnokban.

 

"Vasárnap reggel megkeresett, és tíz percen át dolgoztunk a szobámban" - árulta el Alonso. "Próbáltunk mindent végigvenni, amit az első két verseny során tapasztaltunk, és előrevetítettük, mik lesznek a következő lépések a fejlesztéseket illetően."

 

"Csak át akarta adni nekem az üzenetet, miszerint a Ferrari 100%-ban támogat minket, és a versenyzők mellett a mérnökök, a szerelők és mindenki más is éjt nappallá téve dolgozik, hiszen a csapat egyetlen tagja sem elégedett a jelenlegi helyzettel."

 



Alonso biztos benne, hogy az istálló képes lesz gyors előrelépéseket tenni, és máris igyekszik a pozitívumokat meglátni a Ferrari helyzetében, amelynél a hétvégi futamon az összes Mercedes motorral szerelt autó és a Red Bull is gyorsabb volt.

 

"Persze szeretnénk, ha meglenne az az extra sebességünk, ami révén mindenkivel fel tudnánk venni a harcot. Jelenleg ez még hiányzik, ám így is vannak erősségeink, amelyek másik pályákon talán előtérbe kerülnek. Ha a következő futamokon gyorsabbak leszünk például Hülkenbergnél vagy a Williamseknél, akkor rájuk mondhatják majd, hogy nem rendelkeznek olyan jó kanyarsebességgel, mint a Ferrari" - fejezte be okfejtését a spanyol.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: