DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton szerint Rosberg neki is köszönheti tempóját

Lewis Hamilton állítása szerint csapattársa, Nico Rosberg az ő vezetési stílusának tanulmányozásával tudott javulni a Malajziai és a Bahreini Nagydíjak közt.

Lewis Hamilton, 2008 világbajnoka az elmúlt két futamot egyaránt megnyerte, ám a két győzelem közt hatalmas különbség volt. Sepangban Hamilton 17 másodpercet adott csapattársának, Rosbergnek, Bahreinben viszont hatalmas csatát vívtak a rajttól a leintési, azaz a német jól látható módon sokkal közelebb tudott kerülni hozzá.



 

Hamilton szerint, amikor Rosberg megérkezett Bahreinbe, egy dokumentumot kapott, mely a brit vezetési stílusát elemezte: "Valaki a csapatból alaposan kielemezte a malajziai tempómat azokon a helyeken, ahol gyors voltam" - mondta Hamilton brit újságíróknak. "Szóval most a következő futam, Kína előtt én is ezt fogom tenni, és remélem, ebből profitálhatok. A következő héten ezt fogom tanulmányozni, sokat gondolkodom, töprengek rajta..."



 



 

A brit versenyző mindössze egyetlen másodperccel előzte meg csapattársát a bahreini futam leintésekor. A két pilóta óriási harcban volt a győzelemért, noha Paddy Lowe arra figyelmeztette őket, hogy mindkét autónak célba kell érnie. Hamilton szerint jó, hogy nem alkalmaztak csapatutasítást:



 

"Remek dolog, hogy hagytak minket harcolni és nem álltak az utunkba. De ha minden egyes futam ilyen lesz mostantól kezdve, nem garantálhatom, hogy mindketten elégedettek leszünk a végén."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: