DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Raikkönen: A Mercedes motor másik ligában van

Kimi Raikkönen tehetetlennek érezte magát a Mercedes erőforrások ellen Bahreinben, az e heti mindkét tesztnapon vezető Fernando Alonso pedig a kiábrándító eredmény után elmondta, nem nyugszik, amíg nem sikerül javítania a Ferrari helyzetén.

Erőtlenek voltak a Ferrari autói a szahíri hétvégén, ahol problémamentes futamon is csak az utolsó két pontszerző helyet sikerült elcsípniük. Noha az eltérő taktikák és a biztonsági autó miatt végig részesei voltak a Mercedes mögötti sűrű boly harcának, végül nyers tempó terén a németek motorjával szerelt minden autó gyorsabbnak bizonyult náluk.

 

"A Mercedes motorral szerelt autók nagyon könnyedén elmentek mellettünk az egyenesekben" - vette tudomásul Raikkönen. "Az egyik Force India a 8-as kanyar kijáratánál előzött meg, ami úgy tűnt, mintha teljesen más ligában versenyezne. Nagyon meglepett. Én is jól kijöttem a kanyarból, de ő megjelent a belső íven és csak elhúzott mellettem, amire nem volt válaszom. Ráadásul a következő kanyarban a kigyorsításnál is nagyon erős volt, tehát nem csak a lóerők tekintetében jobbak nálunk."

 



Alonso szerint tarthatatlan ez az állapot, és azonnali előrelépésre van szükség a csapattól, hiszen három futam alatt már 78 pontos lemaradást halmoztak fel a Mercedesszel szemben, és a konstruktőrök között jelenleg csak az 5. helyen állnak. A spanyol elmondta, a kedden és szerdán Bahreinben sorra kerülő teszt teljes időtartama alatt ő fog az autóban ülni.

 

"A 9. és a 10. helyen végeztünk, balesetek és problémák nélkül. Azért végeztünk itt, mert ez volt a legtöbb, amit elérhettünk ma. Háromszor megnyertem már ezt a nagydíjat, szóval nem felejtettem el, hogyan kell ezen a pályán vezetni. Ma nyolcan jobbak voltak nálunk" - ismerte el.

 

"Minél előbb változtatnunk kell ezen a helyzeten, a folyamatnak pedig már Kínában meg kell kezdődnie. Hamarosan megkezdjük itt a teszteket, amelyen mindkét nap én fogok vezetni, és nem nyugszok addig, amíg a helyzetünk nem javul."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: