DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Toro Rosso: Kvjat ismét pontot szerzett

A Scuderia Toro Rosso újonca, Danyiil Kvjat második Formula-1-es versenyén is pontot szerzett. Az orosz pilóta a 10. helyen ért célba, míg csapattársa, Jean-Eric Vergne a futam feladására kényszerült.
Danyiil Kvjat:
"Jó zsinórban másodszor az első tízben célba érni. Ezen a délutánon nagyon nehéz volt a verseny, sok harc folyt. Az első két etap kemény volt, a Williamsszel és a McLarennel harcoltam a korai szakaszban, de az egyenesekben gyorsabbak voltak nálam. Elégedett voltam az utolsó etappal és sikerült védeni pozíciómat. összességében jó hétvége volt, remélem folytatódik a javulás, mivel az autóban megvan a lehetőség. Várom már a bahreini futamot a jövő hét végén. Érdekes lesz azon a pályán lenni, ahol már teszteltünk ezzel az autóval."

Jean-Eric Vergne:
"Úgy érzem nagyszerűen rajtoltam ma, de nagyon gyorsan problémát éreztem az autóval. Elment az erő és csak azt láttam, mindenki megelőz. Majd a Caterham és Bianchi közé kerültem, talán túlságosan magabiztos voltam, amikor úgy gondoltam, két autót is meg tudok előzni. Erre nem volt lehetőség és ennek eredménye ütközés lett, megsérült az első vezetőszárnyam. Ekkor tudtam, versenyemnek annyi, de bíztam az esőben és talán a biztonsági autó megkeverte volna a mezőnyt. Folytattam a versenyt, de szenvedtem az autóval és versenyem véget ért. Csalódás ez, mert erősek voltunk és jó eredményt érhettünk volna el. A versenysebesség a kemény keveréken egészen jó volt. Pozitívum, hogy jó autónk van és nem kell sokat várni addig, míg újra pályán nem leszünk, mivel Bahreinben a jövő héten rendeznek versenyt."

Franz Tost, csapatfőnök:
"Danyiil ismét egy jó versenyt futott, Melbourne után újra pontot szerzett. A verseny végéig állni tudta a többiek által gyakorolt nyomást és megtartotta pozícióját, nem hibázott. Ami Jevet illeti, a tegnapi jó teljesítmény után sajnos problémákkal szembesült már a verseny elején. A rajt után az első körben sok pozíciót veszített, valami nem volt rendben az erőforrás kezelésével.

Ricardo Penteado, Renault Sport F1:
"Egy újabb nagyszerű verseny Danyiiltól, második versenyén is pontszerző lett. A garázs másik oldalán Jev nehéz időszakot élt át. A rajtnál több pozíciót veszített, részben a magas levegőhőmérséklet miatt, amely miatt a motor védekezési mechanizmusa működésbe lépett. Később a turbó is tönkrement és kiállni kényszerült. Ez csalódás volt, mivel kettős pontszerzést érhettünk volna el, de Bahreinben a jövő hétvégén újra próbálkozhatunk."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: