DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marussia: Talán lesz esélyünk

Megkezdődött a végső visszaszámlálás a Formula-1-es szezon előtt, a Marussia F1 Team már készül Melbourne-re, a Formula-1-es világbajnokság első versenyére.

A 12 nap szezon előtti tesztelés csak nagyon kevés bizonyosságot adott arra, hogy bizonyos csapatok mennyire tudnak jól teljesítenie az idei drámai szabályváltozások után. Tény, a hatalmi egyensúly határozottan "kiegyensúlyozatlan".

John Booth, csapatfőnök:
"Habár nem sikerült az eltervezett kilométert teljesíteni a szezon előtti tesztek során, pozitív munkát végeztünk, különösen a múlt héten Bahreinben, nagyon értékes volt megbizonyosodni számításainkról az MR03-mal kapcsolatban és véglegesíteni specifikációnkat Melbourne-re. Jó formában vagyunk, az autó és a csapat is, Ausztráliába óvatos optimizmussal mehetünk. Az első futam különösen, de az egész szezon is, ismeretlenekkel van teli, hiábavaló lenne megjósolni a végeredményt, így kizárólag arra fogunk koncentrálni, hogy az első versenyen a legtöbbet hozzuk ki csomagunkból. A megbízhatóságot tekintve néhány pozitív jelzést kaptunk, de a valódi teszt az első teljes versenyünk lesz, a megbízhatóságra fogunk koncentrálni jövő vasárnap. Az első néhány versenyen lesznek lehetőségek, így minden eshetőségre fel kell készülni. Szerencsére két nagyon tehetséges és motivált pilótával rendelkezünk, tudjuk, segíteni fognak minden lépés megtételében minket. A szezon tele van ismeretlennel, talán az egyetlen, amit biztosan kijelenthetünk, hogy az Ausztrál Nagydíj mindig látványos versenyzést hozott és az idei évben szeretnénk ezt újra megtapasztalni."

Mattia Binotto, Scuderia Ferrari:
"A 2014-es szezon hihetetlen és elragadó kihívásokat tartogat a teljesen új erőforrás bevezetése miatt. A Scuderia Ferrari egy extra felelősséggel is megbirkózik, üdvözöljük a Marussia F1 Team csapatot, mint új vásárlónkat. Szeretjük a kihívásokat és elégedettek vagyunk a partnerkapcsolat kezdetével. A csapat szeretne javulni és bebizonyítani, az új Ferrari erőforrással képes a versenyképességben komoly előrelépést elérni. Ebből a szempontból úgy érzem, a szezon előtti tesztek pozitív jelzéseket mutattak és elégedetten figyeltem az elégedettséget a Marussia garázsában a bahreini teszt utolsó napján mutatott teljesítményt követően. Ez jó ómen Melbourne-re, amikor a dolgok kezdenek komolyodni."




Max Chilton:
"Nem hittem, hogy lesz még ahhoz közeli érzésem, mint amikor tavaly bemutatkoztam a Formula-1-ben, de egy évvel később is ugyanolyan izgatott vagyok, amikor a világbajnokság első versenyére, Ausztráliára készülődünk. A tesztelésen voltak pozitív jelzések, amelyek azt sugallják velünk, jó szezonunk lesz. Amíg az első versenyt nem teljesítjük, nehéz erről beszélni, de a teljesítmény adott és még nem voltunk aszfalton. Természetesen nagyszerű lenne, ha sikerülne a tavalyi fantasztikus megbízhatósági rekordot hozni, de az idei évben ez már nagyobb feladat lesz. Készen állok fogaimat összeszorítva küzdeni a versenyeken. Második szezonom kezdem, így vannak saját céljaim pilótaként, de leginkább csapatként kell együttdolgozni, megfelelni annak a kihívásnak, amelyet a nehéz, de izgalmas év tartogat."

Jules Bianchi:
"Nagyon izgatottan várom a szezon kezdetét. Nagyon érdekes téli felkészülés volt és már várom, hogy kiderüljön, hol állunk az erősorrendben. Az autót jó érzés vezetni és különösen a múlt héten Bahreinben, többet láthattunk a valódi lehetőségekből. Sok munkát kell még ahhoz elvégezni, hogy a legtöbbet ki tudjuk hozni az autóból, de optimista vagyok, az idei évben javulhatnak esélyeink. Nem könnyű az olyan kiscsapatoknak, mint mi, mivel nincsenek meg ugyanazok a forrásaink, mint a nagyobb csapatoknak, de úgy érzem büszkék lehetünk a munkára amelyet elvégeztünk és már várom, hogy a kemény munka jutalmát be tudjam gyűjteni a többiek számára. Első célunk Melbourne-re az, hogy a megbízhatóság rendben legyen a versenyen, de remélem esélyeink is lesznek valami jó elérésére."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: