DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Martin Whitmarsh a Lotus csapatfőnöke lesz?

A Lotustól kiszivárgott információk szerint a McLaren távozó csapatfőnöke lehet az enstone-i istálló új vezére.

A múlt héten jelentették be Eric Boullier távozását a Lotustól, akit legtöbben a McLarennel hoztak kapcsolatba, ahonnan szintén távozhat a vezér - bár aligha önszántából. A wokingiak pénteken mutatták be új autójukat, ám az eseményen Martin Whitmarsh már nem is jelent meg, így sokan szinte tényként kezelték a távozását. Az utódlás kérdéséről egyelőre nincs szó a McLarennél, állította a csapat képviselője a Weltnek, ennek ellenére szinte biztosra lehet venni, hogy hamarosan kinevezik az új csapatfőnököt, s meglepetés lenne, ha nem az Eric Boullier-Sam Michael kettősből kerülne ki.



Eközben a Lotusnál állítólag már meg is találták a távozó Boullier utódját: a csapat egyik tulajdonosa, Gerard Lopez maga jelentette be, hogy átveszi az irányítást a csapat felett, bár az elmúlt évben sokan megkérdőjelezték a Formula-1 iránti elkötelezettségét. Lopez a minap elárulta az RMC Sportnak, hogy nem a motiválatlanság, hanem egy súlyos egészségi probléma okozta a távolmaradását. A luxemburgi üzletember azt állította az interjúban, hogy nem csupán átmenetileg került a csapat élére.

Ennek ellenére egyes pletykák arról szólnak, hogy hosszú távon nem Lopez, hanem Martin Whitmarsh vezetheti a Lotust az újabb sikerek felé. A Daily Mail a Lotustól kiszivárgott információkra hivatkozva állítja, hogy a csapat kapcsolatba lépett a McLaren távozó csapatfőnökével, s nem ő az egyetlen, akit megkerestek, de a három jelölt közül feltétlenül ő a legalkalmasabb a pozícióra a McLarennél gyűjtött tapasztalata miatt. Így tehát nem elképzelhetetlen az a forgatókönyv sem, hogy a McLaren és a Lotus csapatfőnöke a 2014-es szezon előtt egyszerűen helyet cserél egymással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: