DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kovalainenre újabb bizonytalan tél vár

Hiába tűntek jónak Heikki Kovalainen kilátásai, amikor a szezon utolsó két versenyére megkapta a lehetőséget a Lotustól, most mégis úgy tűnik, hogy kimaradhat a 2014-es helyosztozkodásból is.
A Caterhamnél az utóbbi napokban Kamui Kobayashi és Marcus Ericsson neve merült fel a versenyzői ülések betöltésére, ami azt jelentené, hogy a két idei versenyző mellett a csapattal hosszú ideje tárgyaló Kovalainennek sem marad hely.

A finn az előző telet is hasonló bizonytalanságban töltötte, és végül csak alkalmi tesztlehetőségeket kapott a Caterhamtől 2013-ban. Noha a Lotusszal megejtett év végi beugrása nem sikerült jól, továbbra sem ez, hanem anyagi megfontolások játszanak szerepet Kovalainen sorsának alakulásában.

"Amennyire csak lehet, az edzésprogramomat igyekszek a Formula-1-hez igazítani. Ugyanolyan telem lesz, mint bármelyik F1-es versenyzőnek. Az egyetlen különbséget azt jelenti, hogy egyelőre nincs szerződésem a következő évre" - nyilatkozta a reményteli finn.



"Azonban ez már többször is megtörtént velem a pályafutásom során - nem mindig tudtam, hogy mire számíthatok a következő évben, de végül mindig akadt valami."

"A legkomolyabb tárgyalásokat a Caterhammel folytatjuk, de sok különféle tényező közrejátszik. Bárhogy is alakul, január végéig tisztázva lesz a sorsom, hiszen akkor már a tesztek kezdődnek. Azonban a karrieremet biztosan nem fogom befejezni."

Kovalainen továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem fog szponzori pénzek után szaladgálni az ülés érdekében. A Caterham álláspontját azonban jelezhette a csapatfőnök, Cyril Abiteboul nemrég tett kijelentése, miszerint elítéli azokat a versenyzőket, akik elvből nem hajlandóak segíteni egy istálló pénzügyi fellendülését - nem feltétlenül közvetlen anyagi támogatással, de legalább valamilyen közvetítőként. A francia vezető sokak szerint Kovalainenre célzott ezen kritikájával.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: