DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lotus: Ennek a gumiválasztásnak semmi értelme

A Lotus pályán végzett munkáért felelős igazgatója, Alan Permane úgy ítéli meg, a Pirelli óvatosan választotta meg abroncsait Angliára, Németországra és Magyarországra.

Csütörtökön a Formula-1- kizárólagos gumiszállítója bejelentette, mely keverékeket szállítja a következő három versenyre és Permane úgy érzi, értelmetlen volt más keveréket választani, mint a tavalyi évben.

A Pirelli úgy döntött, Silverstone-ba a két legkeményebb keveréket - közepes és kemény -, a Nürburgringre a közepes és lágy, míg a Hungaroringre a kemény és közepes keveréket szállítja.

"Szokatlan, hogy Magyarországon ugyanazok a keverékek lesznek, mint Bahreinben és Silverstone-ban" - mondta el Permane. "Nem ezeket az abroncsokat használtuk tavaly. A közepes és lágy keveréken a pilóták két kerékcserét teljesítettek. Ennek a választásnak semmi értelme - túl kemények ezek az abroncsok a pályához."



Bár a Pirelli beismerte, 2013-as keverékei a korábbi évekkel ellentétben túl agresszívek, Permane elmondta, nem érti, miért ilyen óvatos gumiválasztás történt a következő versenyre, bár úgy tűnik, a Red Bull és a Mercedes késztette arra a gumiszállítót, hogy így döntsön.

"A lágyabb irányba mentek, hogy több kerékcsere legyen, de nem tudnak ebben az irányba haladni, ha minden pályára a különböző keményebb keverékeket szállítják. Pontosan ezt ették a tavalyi év utolsó néhány versenyén. Egyre keményebb és keményebb abroncsot szállítottak, végül egy kerékcsere lett belőle. Tavaly azt mondták, nem akarják befolyásolni a világbajnokságot, így óvatosan választottak abroncsot, de soha nem értettem, ez mit jelent."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: