DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

De la Rosa: Mindig ilyen lehetőségre vártam

Pedro de la Rosa bemutatkozása a Ferrari tesztpilótájaként nem a tervek szerint sikerült, a veterán pilóta mindig emlékezni fog a napra, mivel vegyes érzelmekkel volt teli, az F138 az installációs körök során kigyulladt, de végül a spanyol pilótának sikerült dolgoznia a pályán és néhány komoly köridőt elérni a 2013-as autóval.

Két kört követően sebességváltó probléma miatt de la Rosa megállni kényszerült, majd hosszú várakozás következett, miközben a szerelők a garázsban javították az autót, végül délután a spanyol pilóta újra pályára gurulhatott. A tesztpilóta főleg aerodinamikai elemzést végzett, valamint a beállításokat tesztelte.



"összességében pozitív teszt volt számomra, végre megismerhettem az autót és ez nagyon fontos lesz, amikor az adatokat a szimulátorral hasonlítjuk össze az autó fejlesztése során. A szimulátorral még nem ott állunk, ahol lenni szeretnénk, sok munka vár ránk, de ezért vagyok itt és remélem, a lehető legjobban hozzá tudok járulni a Scuderia fejlődéséhez."



De la Rosa 105 alkalommal állt rajthoz, dolgozott az Arrows, Jaguar, McLaren, Sauber és HRT csapatnál. A héten először próbálhatta ki a Ferrari Formula-1-es autóját: "Vegyes érzéseim vannak: izgatott voltam, mert vezethetem az autót, de amikor az első két kör után félre kellett állni nem voltam egészen boldog. Egész életemben az ehhez hasonló lehetőségre vártam és néhány kanyar után kiállni nem nagyszerű, különösen azért mert nem tudtam, folytathatom-e programom. De a csapat csodálatos munkát végzett és fontos volt visszatérni a pályára, mivel csak nagyon kevés nap áll rendelkezésünkre."

A spanyol pilóta végül a jerezi teszt zárónapján 51 körig jutott, legjobb ideje 1:20.316 lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: