DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Glock a BMW újonc csapatában kap helyet

A Formula-1-ből távozó és az idei szezonban már a DTM-ben versenyző Timo Glock a BMW újonc istállójában, az MTEK-ban kap helyett a 2013-as szezonra.

Glock társa az Ernest Knoors által futatott csapatban a DTM-ben szintén újonc Marco Wittmann lesz, aki a Formula-3 Euroseries mellett a BMW tesztpilótájaként tevékenykedett a tavalyi szezonban.

"A BMW MTEK csapat érkezésével számokban még erősebbek leszünk a jövőben, ami előny lehet egy olyan szoros bajnokságban, mint amilyen a DTM" - nyilatkozta a BMW motorsport osztályának a vezetője, Jens Marquardt. - "Nyilvánvalóan lesz néhány kihívás a működés területén, amikoris az új csapatot is integrálni kell a struktúránkba. De magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy meg tudjuk ezt oldani. Timo Glock és Marco Wittmann szintén újonc a DTM-ben. Együtt a BMW Team MTEK-val azonban meg tudjuk nekik adni azt az időt, amire szükségük van ahhoz, hogy tapasztalatokat szerezve megvessék a lábukat a sorozatban."



Tavaly a csapatbajnoki címet megszerző Schnitzer Motorsport az idei szezonban is a DTM címvédő bajnokával, Bruno Spenglerrel és Dirk Wernerrel áll majd rajthoz. A WTCC háromszoros világbajnoka, Andy Priaulx azonban csapatot vált, elhagyva a korábbi sikerei színhelyét az RBM istállót az RMG csapathoz szerződik, ahol a DTM 2011-es bajnokának, Martin Tomczyknak lesz a csapattársa, míg a helyére Joey Hand érkezik majd Augusto Farfus mellé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: