DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

De la Rosa meglepődött a tesztlehetőségen

A Ferrari új fejlesztési pilótája, Pedro de la Rosa beismerte, nem számított arra, hogy a jövő héten Jerezben tesztlehetőséget kap a csapatnál.

Miután a HRT megszűnését követően versenyzői ülés nélkül marad, Pedro de la Rosát a Ferrari fejlesztési pilótának szerződtette a csapat maranellói szimulátorába.

Mióta a téli tesztelést előbb 15, majd 12 napra csökkentették, a sport élcsapatai csak versenyzőiknek biztosítottak lehetőséget a felkészülés során.

Azonban Fernando Alonso úgy döntött, kihagyja a 2013-as nyitótesztet és a Ferrari közölte, de la Rosa ülhet a Ferrari volánja mögé a jerezi teszt utolsó napján.

A 41 éves pilóta beismerte, meglepte a lehetőség, de a szimulátorban végzett munkához ez hasznos lesz.

"Láttam az új autót már a gyárban, mivel azt felkészítették az első tesztre. Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam és őszintén szólva nem számítottam rá. Különleges lehetőség az autó megismerésére és kiderül hogyan segíthetem a munkát a szimulátorban."




Mielőtt de la Rosa a HRT-hez csatlakozott, pályafutása nagy részét teszt- és fejlesztési pilótaként töltötte a McLarennél.

A pilóta elmondta, tovább folytatja a tanulást most, hogy egy újabb élcsapathoz szerződött és örül, mert honfitársával, Fernando Alonsóval dolgozhat együtt.

"Életem új fázisát kezdem: pilótaként fontos, hogy nagy csapatokkal dolgozz, különösen azért, mert a legjobb mérnököktől és profiktól tanulhatsz. Büszke vagyok rá, hogy a Ferrari bízik bennem, ez azt jelenti, a spanyol bajnokot, Fernando Alonsót segíthetem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: