DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Felszáradóban

A tegnapi esős nap után reggel egy nyirkos, viszont száradó körülmények fogadták a csapatokat.

Rónai Tomi kategória első, míg Eszenyi Laci kategória második lett a hétvége második időmérőjét. Tóth (Gender) Tamás csapatfőnök bizakodva tekint a délutáni versenyre.

„A vasárnapi időmérő edzésünket még vizes pályán kezdtük, amit egy pár kör után a közel 30 autó gyorsan felszárított. Ezért a Tomi autóján az edzés közben a gumikat vizesről slickre cseréltük. Lacinál nem kellett cserélni, mert ő más taktikával vágott neki a kvalifikációnak. A délutáni versenyre úgy néz ki száraz időnek nézünk elébe. Megpróbáljuk megtalálni a legmegfelelőbb beállítást a fiúk számára.”

IMG_3049



Rónai Tomi megpróbálta a maximumot kihozni a körülményekből.

„Boldog vagyok, hogy a csütörtöki nap után újra száraz körülmények között versenyezhetünk. Az időmérő elején vizessel, majd a piros zászlós fázis után már száraz gumikkal köröztünk. Kicsit vizes volt még az aszfalt, így nem tudtuk kihasználni a slick gumi előnyeit. Várom a versenyt, remélem, hogy egy hasonlóan jó futamot tudunk teljesíteni, mint tegnap.”

Eszenyi Laci a kategória második helyéről várhatja a délutáni rajtot.

„A száradó pályán nehéz volt megtalálni az ideális fékpontokat, így egy kicsit össze visszára sikeresett az időmérő. sajnos a kuplung is rendetlenkedett, így a versenyig még némi szerelés is vár ránk.”

Kora délután a csapatok búcsút vesznek a Red Bull Ringtől, hiszen a hétvége második versenyén állhatnak rajthoz. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: