DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Felemás első verseny

Míg Rónai Tomi a dobogón, addig Eszenyi Laci a pálya mellett fejezte be a szezon első versenyét a Hungaroringen, az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság nyitányán.

Tóth Tamás csapatfőnök egyik szeme sír a másik nevet: „Vegyes érzelmekkel zárult a hétvégén az első versenynapunk, ami nagy örömömre szolgál, hogy Rónai Tomi töretlenül a tavalyi lendületét tartva sikerült megszereznie az abszolút harmadik és kategória első helyét a futamon. Amit viszont nagyon sajnálok, hogy Eszenyi Laci nem tudta befejezni a futamot, mert hátulról egy osztrák pilóta nekiment a bal hátsó kerekének, kapott egy defektet, kipördült és a verseny feladására kényszerült. Remélem a holnapi nap a Laci szempontjából is szerencsésebben fog zárulni.”

Rónai Tomi a kategória győzelem mellett a hazai összetett elszámolásban a harmadik helyet szerezte meg: „A rajt egy kicsit megkavart, mivel egy előttem lévő autó beragadt, így kiestem a rajtprocedúrám ritmusából, de így is sikerült megtartanom a pozíciómat. Az autó nagyon jól viselkedett, úgy érzem sikerült kihoznunk belőle a maximumot. Sajnálom, hogy nem tudtam harcolni senkivel, biztos vagyok benne, ha Laci nem esik ki végig csatában lettünk volna a dobogós pozíciókért. Pozitívan várom a holnapi napot. Remélem hasonlóan jó eredményekkel távozunk a Hungaroringről.”

gender2



Eszenyi Laci számára pozitívan indult a szezon, hiszen egy új autóval vághatott neki a szezonnak. Ám a versenyét, igaz önhibáján kívül, de nem sikerült befejeznie: „Nem ilyen évadnyitóról álmodik az ember, de sajnos ez is benne van a versenyzésben. A mögöttem érkező autó elkövetett egy felesleges és ostoba hibát, aminek sajnos én ittam meg a levét. Bal hátsó kerekemet kilyukasztotta és sajnos vége lett a versenyemnek.”

Azonban nincs idő szomorkodni, hiszen reggel a hétvége második időmérőjével folytathatják a csapatok a megkezdett munkát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: