DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Gyorsasági (Gy)

Elindult a speedzone.hu Kupa

Az időmérő edzésekkel elindult a speedzone.hu Kupa hétvégi programja a Hungaroringen. Az időeredményekből már most látható, hogy látványos, izgalmas csaták várhatóak a hétvégén.

Hatalmas küzdelemmel kezdődött el a speedzone.hu Kupa programja a Hungaroringen, már rögtön az első időmérő edzésen mindössze 7 ezredmásodperc döntött az elsőségről. A tavalyi bajnok Tim Gábor és 2013-as Suzuki Swift Kupa bajnok Nagy Dániel csatáját ezúttal előbbi nyerte meg, 2:22.914-es időeredménnyel végzett az élen az RCM Kupa edzésén. Nagy Dani mögött Mika Morien szerezte meg a harmadik helyet, de az ő hátránya már 0,4 másodperc.

A kétliteres hengerűrtartalom alatti kis túraautók időmérő edzését Milovan Vesnic nyerte meg régi STW-s Opel Vectrájával, alaposan megelőzte a mezőnyt. A legjobb magyar helyezést ifj. Ficza Ferenc szerezte meg Honda Civic-kel, aki az abszolút tizedik helyről rajtolhat a holnapi versenyen. A Lotus Cup Eastern Europe versenyzői közül ezúttal is a tavalyi bajnok Vizin Tamás volt a leggyorsabb.

A kistúrások után a Porsche GT3 Cup  Challenge Central Europe mezőnye gurulhatott a Hungaroring aszfaltjára, és igen meggyőző látványt okozott a többnyire új kupás Porschékból álló mezőny. Az időmérőn Patrick Eisemann végzett az élen, aki éppen be tudta szorítani az idejét 1:50 alá. A legjobb magyar a 2007-es évjáratú Porschéval induló Walter Csaba lett, aki az abszolút nyolcadik helyet szerezte meg.

A formaautóknál nem meglepetésre a visszatérő Christopher Höher végzett az élen, míg a legjobb magyar a holnap harmadik helyről rajtoló Pödör Balázs lett. A nagy túraautóknál sem született meglepetés, hiszen a GT3-as Alpinát vezető, nagy tapasztalattal rendelkező Stefan Rosina végzett az élen, aki több mint két másodpercet vert a teljes mezőnyre. A leggyorsabb magyar Lekeny György lett a kupás Porschéval.

A pénteki napon tartották az egyórás Endurance futam időmérőjét is, amelyen a várakozásoknak megfelelően a GT3-as kategóriájú autók végeztek az élen. Jiri Pisarik volt az egyetlen, aki 1:50 alá be tudta szorítani az idejét, ezzel megnyerte az edzést, míg a leggyorsabb magyar egység (Lekeny György – Lekeny Márk, Porsche 911 GT3 Cup) 1:54.800-as idővel a nyolcadik helyezést szerezte meg. Sajnos az edzés végén összetörték az autójukat, de várhatóan így is indulni tudnak a szombati futamon.

A mai program utolsó időmérőjét a Swift Cup Europe mezőnye futotta, ahol a pole pozíciót Csík János szerezte meg a magyar kupás, 1,6-os Swifttel (2:15.939). Keszthelyi Vivien lett a második, Gáspár Zsolt a harmadik. Az osztrák Suzukik közül Tobias Weichenberger volt a leggyorsabb, aki az abszolút tizedik helyre fért oda a 2:17.940-es időeredményével.

Április 25-én, szombaton reggel folytatódik az speedzone.hu Kupa programja a TWC Tourenwagen Cup időmérőjével, majd 9 órától egészen délután 5 óráig folyamatosan versenyeket láthatnak a Hungaroringra kilátogató nézők. A belépés ingyenes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: