DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Egy Európa-bajnok ellen

Március 15-én a miskolctapolcai Avalon Parkban található Hell Kart Center egy különleges rendezvénynek adott otthont: a látogatók a Kanári-szigeteken rendezett Eb-futamról hazatérő Bessenyey Zoltánnal csaphattak össze az esős pályán.

Milyen volt a nemzeti ünnepet Miskolctapolcán tölteni? – kérdeztük Bessenyey Zoltánt

Nagyon kellemes hangulatú március 15-ét tölthettünk el a Hell Kart Centerben kedves barátommal és csapatvezetőmmel, Magyari Beck Szabolccsal. Az előző nap értünk haza a Kanári-szigeteken rendezett Európa-bajnoki futamról, amelyet követően egy könnyed levezetésnek tűnt egy kis gokartozás a vendégekkel, csakhogy a könnyedségbe az időjárás beleszólt, hiszen nemcsak eső esett, hanem még hó is, de erre szerencsére az elektromos gokartok és a pálya is fel vannak készülve, hiszen meleg ruhákat és kesztyűket kaphatnak a résztvevők, így esőben tulajdonképpen még élvezetesebb is a vezetés.

Ezek szerint nem okozott problémát az időjárás...

Dehogy, gyakorlatilag ki sem szálltam a gokartból, beállítottam a lehető legerősebb módra és folyamatosan keresztbe-hosszába autókáztam, ami nemcsak nagyon nagy élmény volt, hanem remek edzés is, hiszen a körülbelül húsz, egyenként nyolcperces futam végére már egyáltalán nem éreztem sem a karom, sem a hátam. Nagyon sok jó hangulatú beszélgetésben volt részem és többen meg is tudtak verni, hiszen lehetőségünk volt slick és vizes abroncsokon is versenyezni, én pedig rendszerint slicken mentem, hogy hátrányba kerüljek a vendégekkel szemben, ők viszont a biztonságot szem előtt tartva vizesabroncsos gokartokon versenyeztek. Őszintén gratuláltam azoknak, akik meg tudtak verni, szívesen fotózkodtam, remek volt a hangulat. Bár a terv szerint déltől négyig tartott volna a verseny, fél hatkor úgy kellett rám szólni, hogy más programom is van még aznap és el kellene indulni...

bz_cikk1



Végül milyen eredménnyel zárta a versenyt?

A legjobb időt én futottam meg vizes abroncson, de könnyített feltételek mellett négy-öt ember le tudott győzni. A versenyzői hiúságom azonban nem engedte, hogy hagyjam magamat, ezért egy kör erejéig feltettem egy szett vizes gumit és mentem egy jó időt, de alapvetően sokkal nagyobb élmény volt úgy versenyezni, hogy a slickekkel a határon csúszkálok, és ha csak egy egészen kicsivel keményebben odalépek, akkor azonnal megforgok.

Ezek után szinte magától értetődik a válasz: máskor is szívesen látogat el egy hasonló rendezvényre?

Természetesen, hiszen nemcsak én magam, hanem a résztvevők is remekül érezték magukat, amiben talán az is segített, hogy nagyon szeretek úgyszólván „rosszcsontkodni”, így rengeteget nevettünk. Egy remek, baráti hangulatú esemény volt, a gyerekeket autóztattuk, autogramkártyákat osztogattunk, akik pedig gyorsabbak tudtak lenni nálam, azok ajándékcsomagokat kaptak. A visszajelzésekből látszik, hogy mindenki remekül érezte magát, ha pedig olyan időt fogtunk volna ki, mint az előző napon, akár igazi koncerthangulat is kialakulhatott volna. Biztos, hogy nem ez volt az utolsó ilyen rendezvény, hiszen a vendégeknek is nagy élményt jelent, hogy profi versenyző ellen próbálhatták ki magukat, én pedig őszintén örömmel gratuláltam azoknak, akik meg tudtak verni.

bz_cikk2

A pálya szemszögéből hogy értékeli a március 15-i rendezvényt? – kérdeztük Szabó Bencét, a gokartpálya vezetőjét.

Nagy élményt jelentett számunkra, hogy Bessenyey Zoli egy fél napot velünk tudott tölteni, remekül megtalálta a hangot a résztvevőkkel, sokat mesélt nekik a karrierjéről és a jelenlegi versenyszériájáról is. A Hell Kart Centernek sokat jelent, hogy egy a Hell által támogatott versenyző ellátogatott hozzánk, aki ráadásul remekül érezte magát, szinte úgy kellett leszedni a pályáról, alig akarta abbahagyni a gokartozást. Az időjárás nem volt tökéletes, de ez csak hozzájárult a családias hangulathoz, Zoli pedig nagyon jól viselte, hogy többen legyőzték őt, érdekes, kiélezett küzdelmet láthattunk.

Mik a további tervek, várhatóak hasonló események a közeljövőben?

Ez még egyeztetés alatt áll, de nagyon örülnénk neki, ha Zoli minél többször térne vissza hozzánk versenyzőként. Ez egyrészt a tehetségek kinevelése és gondozása szempontjából is fontos, hiszen ő hamarabb észreveheti azokat a fiatalokat, akikkel érdemes lehet foglalkozni, másrészt pedig ő maga is nagyon jól érzi magát nálunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: