DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

Dominkó Arnold: Tanulásból és versenyzésből is példás

A kezdetek óta, azaz két és fél országos bajnoki szezon elteltével világosan látszik, milyen jó hatással van a profi gokartozás Dominkó Arnold fejlődésére, legyen szó akár a pályán elért eredményekről, akár az iskolai teljesítményéről.

A fiatal pilóta 2012-ben ült először gokartba, és a szülei már akkor észrevették, fiuk kiváló készségekkel rendelkezik. Arnold hamar megszerette a sebességet, és rövid úton bekerült a Kecskeméti MSE csapatába, ahol azóta is Birizdó Imre és Karlik István irányítása alatt versenyez. Sikerei önmagukért beszélnek, az orosházi pilóta ebben az esztendőben MicroMax kategóriában második lett a magyar ob-n, a nyílt bajnokságban a harmadik helyet gyűjtötte be, a CEE sorozatban hatodikként végzett, a Mezőhegyi Gokart Kupát pedig megnyerte. Év végén aztán jött a ráadás: a Rotax Világdöntőn, Portugáliában szerepelt, ahol úgy lett 15., hogy csak a pályát ismerő helyi ellenfelek voltak képesek előtte végezni.

Dominko_gokart_01



A gokartozás természetesen ezen a szinten komoly kihívást jelent egy harmadikos fiatalnak, akinek össze kell egyeztetnie a zenei általános iskolai elfoglaltságait, az énekkaros kötelezettségeit és a futamokkal járó utazá- sait. Arnold édesapja, Zsolt szerencsére csak pozitív élményekről tud beszámolni, amikor ezzel kapcsolatban faggatjuk: „A sikereket sehol nem adják ingyen, ezzel Arnold és a családja is tisztában van, de az ő esetében nemcsak a pályán elért eredmények számí- tanak. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy nála a gokartozás nem megy a tanulás rová- sára, a jegyei ugyanolyan jók, mint korábban. Az edzésekés a versenyek miatti hiányzásait örömmel pótolja, szorgalmasan látogatja a pótórákat is, ha szükséges” – újságolja.

„A szezonban, azaz az év nagyobbik részé- ben Arnold havonta átlagosan három pénteket tölt edzéssel, ilyenkor az adott helyszínre már csütörtök este elutazunk. Minden pályát alaposan meg kell tanulni, be kell gyakorolni, ráadásul az aszfalt és az időjárási körülmények is állandó változásban vannak, így ki kell tapasztalni, melyik a legjobb beállítás, hogy a vasárnapi futamon már tényleg csak a küzdelemre kelljen figyelni” – meséli az édesapa.

Dominko_gokart_02

„Mivel látjuk, hogy a versenyzés örömet okoz a fiunknak, mi is szívesen vállaljuk az utazásokat és a szoros időbeosztást, az pedig a sikerek mellett már csak ajándék, hogy közben saját szemünkkel láthatjuk, milyen rohamtempóban fejlődik Arnold egyénisé- ge, önbizalma, megoldóképessége – hiszen a gokartpályán, éles helyzetben mindig magának kell döntenie…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: