DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Kovács Zsombor egy lépéssel közelebb a vb-hez

A Rotax Max Junior kategória előző évi bajnoka, a 13. életévét idén nyáron betöltő Kovács Zsombor ragyogó eredménnyel indította a 2015-ös idényt a gokart ob dunaszerdahelyi nyitófordulójában.

Zsombor már rögtön a szabadedzésektől kezdve kiváló tempót diktált, majd az időmérő edzést megnyerte. Az elődöntőben a második helyet sikerült megszereznie, majd a döntőben ebből a pozícióból rajtolva végül harmadikként intették le a kockás zászlóval. A magyarok közül azonban ő szelte át elsőként a célvonalat, amivel megtette az első lépést a portugáliai világbajnokságra vezető úton, hiszen idén már eléri az induláshoz szükséges minimum életkort, így újabb bajnoki címe esetén immár ő képviselné hazánkat a világ legrangosabb gokartos versenyén.



„Nagyon jól sikerült kezdeni az évet, amiért nagyon hálásak vagyunk a Hargitai Racingnek, különösen Kovács István csapatfőnöknek és Ben George technikai igazgatónak, aki 2006-ban versenyzőként világbajnok volt. A célunk idén nekünk is az, hogy kijussunk a portugáliai vb-re, amihez az első lépést most megtettük, hiszen Zsombor a magyarok közül az első helyen végzett kategóriájában. Az új, 2015-ös TonyKart váz nagyon tetszik neki, és a dunaszerdahelyi hétvége olyan szempontból is nagyon hasznos volt, hogy rengeteg beállítást ki tudtunk próbálni, mivel esőben és szárazon is kellett menni. Április 11-12-én egy német bajnoki futamon is el fogunk indulni a vb-re való gyakorlás céljából, hogy Zsombor szokja a nagy mezőnyben való versenyzést, majd április 24-26-án jön a következő ob-futam a Pannóniaringen, ami egyben Közép-Európai zónabajnoki verseny is lesz. Folytatjuk a nagyon komoly fizikális-mentális felkészülést, és szeretnénk ezen a megkezdett, felfelé ívelő úton haladni tovább” – mondta el az ifjú pilóta édesapja, Kovács Tibor. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: