DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Volentér Balázs: Gokartból versenyautóba

Az idei gokartbajnokságban Volentér Balázs már az utolsó előtti futamon bebiztosította második helyét, így a záró forduló helyett elfogadott egy meghívást egy Formula Renault 2.0 tesztre.

„Igen mozgalmas napokat élek” – kezdte beszámolóját Volentér Balázs. „A szezonzáró előtt lehetőséget biztosított számomra a HF Racing, hogy kipróbálhassam az autójukat, egy Formula Renault 2.0 gépet. Korábban még sohasem mentem a Pannónia-Ring autós pályáján, azonban a SIMHOUSE Szimulátortechnika segített abban, hogy náluk két napot töltve megismerkedhessek a pálya vonalvezetésével. Ez kiválóan sikerült, hiszen aznap én voltam az abszolút leggyorsabb pilóta (a pályán voltak erősebb autóval tesztelő, tapasztaltabb versenyzők, de ők is lassabbak voltak nálam). Egy napot pihenhettem, majd pénteken már a Hungaroringen kezdtem tanulni a Suzuki Swiftet, hogy szombaton és vasárnap részt vegyek az Európa-kupa utolsó három versenyén.”

02_HAJ_9497a



„A hétvége kiválóan sikerült, és három 2. helyet szereztem a kategóriámban életem első túraautós versenyén – az idei 1,3-as bajnokot többször is megszorongattam, az első versenyen, sőt féltávig magam mögött tudtam tartani, és vezettem a kategóriámat. A teljesítményemet látva újabb meghívást kaptam egy egynapos tesztre a Pannónia-Ringre, ezúttal a Vígh Racing biztosított egy Formula Renault 2.0 autót. Ez, csakúgy, mint a korábbi teszt, szintén tökéletesen sikerült. Persze azért a gokartnak sem fordítok hátat. A szabadban lévő pályákon egyre kevesebb az edzéslehetőség, de gyakorlásra, az erőnlétem szinten tartására kiváló lehetőséget biztosít az Eurocenterben a Gokartring” – mesélte a fiatal tehetség.

Erről Hanzély-Kováts Attila a Gokartring marketingvezetője beszélt kicsit bővebben: „Balázs felkészülésében Budapest legelső fedett gokart-pályája, a Gokartring Átrium Eurocenter segít. Az Oxxóval kötött együttműködési kapcsolat keretében korlátlan edzéslehetőséget biztosítunk számára, így bármikor lemehet pályánkra tesztelni. Ezenkívül egyre többször hívjuk őt céges rendezvényekre is, hogy egy igazi versenyző is segédkezzen a résztvevőknek. Pályánk 420 méterével Budapest leghosszabb fedett gokartpályája, amely évek óta sikeresen szervez gokart táborokat a nyári és őszi szünetben.” 

01_NYITO_DSCF6289

„Ez nemcsak azért hasznos, mert a gyerekeknek kulturált és biztonságos sportolási és szórakozási lehetőséget biztosítunk, hanem azért is, mert ezek a táborok lehetőséget adnak felfedezni a kiugróan tehetséges fiatalokat. Mi a Gokartringen elkötelezettek vagyunk a magyar sport és a tehetségek felkutatása irányában, emiatt is kötöttünk megállapodást az Oxxo energiaitallal, amely Balázst is támogatja” – mondta Hanzély-Kováts Attila, majd hozzátette:

„Kiváló pályaminősége és különleges hangulata miatt a pálya kedvelt helyszíne a különféle céges és vállalati rendezvényeknek és baráti összejöveteleknek egyaránt. Budapesten egyedülálló módon GoPro Hero 3-as kamerával felszerelt sisak is választható a futamhoz, és a Gokartring kitelepüléseket is vállal céges rendezvények helyszínén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: