DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Kobayashi debütálhat a Formula-E-ben az Andretti-zűrzavar közepette

Amikor már azt hittük volna, hogy véglegessé vált a Formula-E hamarosan startoló negyedik szezonjának pilótafelállása, megjelentek a Kamui Kobayashiról szóló hírek...

Az e-racing365 elemzése szerint óriási lehet a zűrzavar az Andrettinél, és nem kizárt, hogy lesz még változás a felállásban a december 2-i szezonkezdet előtt. Michael Andrettiék párosára derült fény utolsóként, amikor az FIA a múlt héten közzétette a negyedik szezon nevezési listáját, hiszen azon Tom Blomqvist lett megnevezve Antonio Felix da Costa csapattársaként.

02117011_304



Igen ám, de felettébb gyanús, hogy még azóta sem jött semmiféle nyilatkozat Blomqvist érkezéséről sem az Andretti, sem a velük együttműködő BMW részéről - neve pedig elsősorban azért kerülhetett fel a listára, mert a csapatok kötelesek voltak még októberben leadni a nevezésüket, ehhez pedig két pilótát is meg kellett nevezniük.

Az Andrettit irányító Roger Griffiths pár hónapja még úgy nyilatkozott, hogy a pilótakérdés egyedül az ő döntésük, és a BMW-nek ebbe nem lesz beleszólása, ám az eddigi jelek, a kiválóan szereplő Robin Frijns elküldése és a DTM-csapatukban szereplő Blomqvist tesztelése és nevezési listára való felkerülése koránt sem erről árulkodik.

De ez még mindig nem minden: a hírek szerint harmadik szereplőként a csapat névadó szponzora, az Amlint felvásárló MS&AD is szeretne beleszólni a versenyző választásba. Ők egy japán biztosítási cég, így preferenciájuk az, hogy elsőként hozzanak japán pilótát a Formula E-be. Kamui Kobayashi mellett kampányolnak, aki korábbi F1-es, valamint jelenleg WEC- és Super Formula-versenyzőként még mindig az ország legmagasabban értékelt autóversenyzőinek egyike, aki nem titkoltan egy ideje már szemez is az elektromos sorozattal.

De vajon ki fog győztesként kikerülni a vitából, és ezáltal pilótát választani a negyedik szezonra? Az Andretti, a BMW vagy az MS&AD? Egy biztos: ne lepődjünk meg, ha mégsem Blomqvist vezeti majd a csapat autóját Hongkongban. Viszont felmerül egy mélyebb kérdés is: ilyen belső viszályok mellett milyen jövő várhat a sorozatban az Andrettire, a világ egyik leghíresebb versenycsapatára, amely az elmúlt két évben már látványosan alulteljesített a Formula-E-ben?

 

A Formula-E negyedik szezonjának pilótafelállása:

Renault e.dams Sebastien Buemi Nicolas Prost
Audi Sport ABT Lucas di Grassi Daniel Abt
Mahindra Felix Rosenqvist Nick Heidfeld
DS Virgin Sam Bird Alex Lynn
Techeetah Jean-Eric Vergne Andre Lotterer
NIO Oliver Turvey Luca Filippi
MS&AD Andretti Antonio Felix da Costa Tom Blomqvist?
Dragon Jerome d'Ambrosio Neel Jani
Venturi Maro Engel Edoardo Mortara
Jaguar Nelson Piquet Jr. Mitch Evans
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: