DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

A Formula-E-ben már beindult a pilótakeringő

A szezon végének közeledtével elkezdődtek a jövő évet illető bejelentések. A mezőny két legnagyobb csapata tudatta, ki versenyez náluk a 2016-17-es harmadik évadban.

Az elektromos versenysorozat szezonja eltér a motorsportban megszokottól, a Formula-E-ben egy évad ősszel kezdődik és kora nyáron ér véget. A hétvégi Berlin ePrix valójában már az utolsó előtti forduló, így nem meglepő, hogy megtörténtek az első pilótabejelentések – a mezőny két élcsapata is közölte, mely versenyzőkkel vesz részt a 2016-17-es idényben.

Előnyüket figyelembe véve valószínű, hogy a Renault gyári alakulata, az e.Dams, vagy az Audi támogatását élvező Abt nyeri az egyéni és konstruktőri bajnoki címeket is, ugyanis senki más nincs lőtávolban. A két istálló között azonban szinte lehetetlen megjósolni a végeredményt: di Grassi az Abttal 9 ponttal vezet Buemi előtt, míg az e.Dams 7-tel több pontot gyűjtött, mint a német alakulat.



Az Abt Lucas di Grassi és Daniel Abt, az e.Dams pedig Sebastien Buemi és Nicolas Prost párosával versenyez már a széria első szezonja óta, Berlinben pedig kiderült, hogy a párosok harmadszorra is össze fognak állni, továbbra is ők lesznek a két élcsapat versenyzői.

A jelenlegi szezonban három győzelemnél járó di Grassi elismerte, egészen sok választási lehetősége lett volna: „Számos opcióm volt, több mint a mezőny fele kapcsolatba lépett velem, ami szép dolog. Érdekes is más projektekről elgondolkodni, de az Abttal maradok következő szezonban. A csapat megmutatta, hogy képes harcolni a nagy forrásokkal és tudással rendelkező gyártók ellen” – mondta a brazil, aki sok más társához hasonlóan a WEC-ben is versenyez, ahol az Audi kötelékébe tartozik.

Az egyetlen versenyző, akinek jövő évi helye ismert a most bejelentett pároson kívül, az Nelson Piquet Jr., aki továbbra is marad a NEXTEV TCR versenyzője, annak ellenére, hogy a 2014-15-ös szezon bajnoka mindössze egyetlen alkalommal szerzett pontot eddig idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: