Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap
Formula-E

Ez lehet a Formula-E első afrikai állomása

Nem sok szeglete van a világnak, ahol még ne keltette volna fel az érdeklődést a mindössze másfél éve életre hívott elektromos sorozat, amely hamarosan Afrikát is meghódíthatja egy régi-új pályán.

A Formula-E még a második szezonjában is csak 10 városba látogat el, de lassan készülhetünk a versenynaptár gyors bővülésére, hiszen a világ minden táján találhatóak olyan nagyvárosok, amelyek érdeklődnek az új technológiát hirdető sorozat fogadása iránt.

Afrika még nem került be a menetrendbe, de hamarosan ez is elkerülhetetlen lesz. A kontinensen a lehetőségek száma véges, így biztos, hogy vagy a Dél-afrikai Köztársaságban, vagy az északi arab régióban lesz a helyszín. A legfrissebb hírek szerint Marokkónak van a legjobb esélye a verseny megrendezésére, méghozzá a WTCC-ből 2009 óta ismert marrakechi pályán.

Marrakech2016_masterplan-800x586

A helyszín jelenleg is komoly átalakításon esik át, hiszen a korábbi, viszonylag egyszerű 4,6 kilométeres vonalvezetést egy nehezebb, 3 kilométeres pályává alakítják át, ami így utcai jellege mellett már hosszában is beillene a Formula-E által használt állomások közé.  

A sorozat érkezésének esélyeiről Stephane Roux, a marokkói WTCC-verseny szervezője beszélt.

„Tárgyalásban állunk a Formula-E-vel. A sorozat szervezői érdeklődnek az olyan pályák iránt, mint amilyen Marrakech. Afrika az egyetlen kontinens, amelyen még nem vetették meg a lábukat, már csak emiatt is vonzó számukra a helyszín” - mondta Roux, megfeledkezve Ausztrália és Óceániáról. „A gyártók szintén támogatják az ötletet, hiszen a marokkói autóipar nagyon gyorsan növekszik, évente kétszámjegyű százalékértékkel, amire rajtunk kívül csak néhány ország, India és Kína képes.”

„Marokkó számára is megalapozott lenne a Formula-E fogadása. Őfelsége VI. Mohammed elkötelezett az új, tiszta technológiák iránt, és számos ezzel kapcsolatos projekt is készül az országban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?