DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Egykori F1-es reménység a Formula-E-ben

Az Andretti istálló közölte, hogy az elektromos széria 2015-16-os szezonjában a holland Robin Frijns erősíti soraikat – aki, ha beváltja a hozzá fűzött várakozásokat, már rég a Formula-1-ben lenne.

A 24 éves pilóta akkor hívta fel a nemzetközi sajtó figyelmét, mikor 2010 és 2012 között egymás utáni években sorban megszerezte a Formula BMW Europe, Formula Renault 2.0 és Formula Renault 3.5 bajnoki címeit: eredményessége alapján azt lehetett sejteni, hogy rövidesen a királykategóriában fog kikötni. Sajnos azonban Frijns nem a megfelelő csapatok mellett kötelezte el magát, egy-egy évig a Sauber, majd a Caterham tesztpilótája volt, üléslehetőség helyett egyre távolabb került a királykategóriától. 2015-ben a Blancpain szériában versenyez GT-vel, amelynek bajnoki címére esélyes.



A formaautókhoz a Formula-E második szezonjának doningtoni tesztjén tért vissza, amelyen az Andretti istálló elektromos gépét vezette, temérdek fennakadással – a konstrukció nem sokat járt a pályán, az Andretti pedig az utolsó tesztnap előtt döntött úgy, hogy nem fogja használni saját fejlesztésű hajtásláncát. Sejteni lehetett, hogy Frijns a szezonra is csatlakozik az istállóhoz, melyet most megerősítettek.

„Megtiszteltetés az Andretti család részének lenni, és nekik vezetni a Formula-E-ben. Ez egy új bajnokság és egy teljesen új kihívás számomra. A vezetés mikéntje és az energiaspórolás nehéz lesz, de szórakoztató, és igazán várom első versenyem Pekingben pár héten belül” – kommentálta a bejelentést a holland versenyző. A Formula-E második szezonja október 24-én veszi kezdetét.

Az Andretti bejelentése azt jelenti, hogy most már csupán két hely üres van a 20 indulóból álló mezőnyben: az Aguri még nem közölte, melyik két versenyzővel vág neki az idénynek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: