DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Formula-E

Ha egyszer a Virgin-vezér megszólal...

Richard Branson, a Virgin-birodalom alapítója úgy véli, hogy az elektromos autók népszerűsítésére kiváló platform a Formula-E, a benzinmotoros autók 20 év múlva amúgy is kimennek majd a divatból.

Egy évvel ezelőtt kevesen voltak azok, akik nem szkeptikusan álltak hozzá a világ első elektromos meghajtású autókkal indított versenysorozatához, mára azonban még kevesebben vitatják azt, hogy a Formula-E megtalálta helyét a motorsport világában. A Motorsport.com információi szerint bár semmi sincs megerősítve, nem elképzelhetetlen, hogy a következő években több szériára is kiterjedhet az elektromos hajtás, például a feltörekvő fiatalok akár egy zöld GT-, vagy túraautó-sorozatban is fejleszthetik képességeiket.



Az autógyártók egyébként is folyamatosan keresik a kőolaj-utáni világ alternatív üzemanyagait, a Formula-E pedig élen jár az elektromos autók fejlesztésében. Richard Branson, a Virgin első embere úgy véli, hogy az elkövetkező évtizedek az elektromos utcai autók térnyerését hozzák majd. „Fogadni mernék rá, hogy húsz év múlva nem fognak olyan autót gyártani, amelyet ne elektromos áram hajtana” - nyilatkozta a brit az ESPN-nek. „A jelenlegi technológia antiknak számít, el fog tűnni a következő 20 évben, és akkora már minden tiszta lesz.”

„A személyes véleményem az, hogy egyre inkább gyorsulni fognak majd az események. A benzin hajtotta autók motorjai komplikáltak, régimódiak, szennyezik a környezetet és így tovább. Az elemről működő autók jelentik a jövőt. Azok a cégek fogják dominálni a piacot, amelyek a leggyorsabban kapcsolnak majd” - nyilatkozta Branson, és szavaira garancia, hogy eddig kevés dolog nem vált arannyá, amihez karrierje során hozzáért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: