DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Heidfeldet nem rúgták ki, marad

Mármint a Venturitól nem kirúgták, hanem önként távozott a német a versenyző, aki ősztől továbbra is a Formula-E mezőnyét erősíti majd, csak épp azt nem tudni egyelőre, hogy melyik csapattal.

Amikor a Venturi Formula-E-csapatánál bejelentették, hogy Stephane Sarrazin csapattársa az ősszel induló második szezonban a kanadai Jacques Villeneuve lesz, sokan megsajnálták Nick Heidfeldet, akit az akkori feltételezések szerint lapátra tett a monacói istálló.

heidfeld_venturi



Mostanra viszont kiderült, hogy nemez a helyzet, árulta el a Speigelnek egy a csapathoz közel álló személy: „Teljes egészében Nick döntése volt, hogy elhagyja a Venturit. Nem tudom biztosan az okokat, de egyértelműen ő választotta ezt az utat. Nem a csapat küldte el őt” – mondta a Current-E által is idézett, meg nem nevezett forrás, majd hozzátette: „Nick a Formula-E-ben marad, napokon belül következik a bejelentés erről.”

Egyelőre tehát nem tudni, melyik csapatnál folytatja Heidfeld, de könnyen elképzelhető, hogy valamelyik nagyobb csapatnál kíván helyet találni magának: a Renault által támogatott e.dams még nem jelentette be a versenyzőit, valamint az Andretti és a Piquet-vel bajnoki címet szerző NEXTEV TCR csapatoknál is van egy-egy szabad ülés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: