DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Simona: A Formula-E-nél most nincs jobb hely

Az új elektromos sorozat a legjobb hely egy versenyző számára, hiszen itt az F1-gyel ellentétben nem a pénz, hanem a tudás számít, véli Simona de Silvestro, aki ősztől az Amlin Andrettinél versenyez.

Immár biztosnak látszik, hogy a licenszrendszer bevezetése ellenére, az abban található kiskaput kihasználva Simona de Silvestro teljes szezont vezethet a Formula-E-ben, méghozzá az Amlin Andretti csapatával. Nem tévedés, a biztosítócég ugyanis mostani bejelentése értelmében immár nem az Aguri, hanem az Andretti istálló szponzora lesz, itt vezetnek majd együtt csapattársként Jean-Eric Vergne és a svájci pilótahölgy.

De Silvestrót, aki a londoni szezonzárón mutatkozott be a szériában, a Current E magazin szólaltotta meg: „Az utolsó pillanatban jött, de nagyon jól szórakoztam” – nyilatkozta a tavaly még a Sauber kötelékébe tartozó hölgy. „Mindig nehéz egy új sorozatba megérkezni, ahol mindenki ismeri az autókat... De azért élvezetes volt, és jó lesz ismét egy teljes bajnoki szezont végigvezetni.”

simona_andretti



A svájci pilótanő azt is elmondta, hogy mit vár a követező szezontól: „Úgy érzem, hogy már letettem a névjegyem a motorsportban. Ha a hajtáslánc rendben működik, akkor szeretnénk az élmezőnyben lenni. Ha idén versenyképesek tudnánk lenni a Formula-E-ben, az igazán remek lenne, hiszen mindenki tudja, hogy olyan pilóták alkotják a mezőnyt, akik pontosan tudják, hogy kell versenyautót vezetni...” – mondta de Silvestro, aki úgy tűnik, hogy megtalálhatja helyét a legfiatalabb FIA-sorozatban:

„Versenyzőként mindig az F1-ről és az IndyCarról álmodsz, fiatalon csak ezekről gondolkodsz, nem számít milyen áron, de ide akarsz eljutni. Aztán viszont rájössz, hogy nem sok múlik rajtad, annál több a támogatóidon, hiszen minden a pénzről szól. Aztán viszont elkezdesz azzal foglalkozni, hogy van-e olyan lehetőség, ahol tényleg versenyezhetsz, és erre kezdesz koncentrálni. Jelenleg ezt a szerepet tölti be a Formula-E, szerintem ezért van itt ennyi jó versenyző. S az is biztos, hogy jelenleg ez a legjobb hely, ahol lehetsz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: