DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Újabb versenyzőcsere a Formula-E-ben

Szinte nem telik el úgy versenyhétvége, hogy legalább egy csapat ne cserélné le valamelyik versenyzőjét - a Moszkva ePrix-re Charles Pic helyére talált új pilótát a NextEV TCR.

A Formulaspy.com értesülései szerint a korábbi nevén China Racingként szereplő NextEV TCR csapata Antonio Garciát ülteti be Charles Pic helyére a jövő heti Moszkva ePrix-n. A spanyol pilóta nem újoncként száll be a Formula-E első évadának küzdelmeibe, hiszen tavaly nyáron segített a csapat felkészülésében, és Punta del Estében, az Uruguay ePrix-n Ho-Pin Tungot helyettesítette. Azon a futamon Garcia a 11. helyen végzett, eggyel lemaradva a még éppen pontszerző Nick Heidfeldtől.



A 34 éves pilóta sikeres sportautó-versenyző hírében áll, hiszen háromszor tudott nyerni Le Mans-ban, a daytonai 24 órás versenyen pedig kétszer sikerült diadalmaskodnia. Az idei, franciaországi megmérettetésen szintén ott lesz a Corvette Racing színeiben, több Formula-E-pilóta társaságában: Lucas di Grassi, Nick Heidfeld, Sebastien Buemi, Stephane Sarrazin, Sam Bird, Daniel Abt és Loic Duval is ott lesz a La Sarthe-pályán, igaz, a srácok nem azonos kategóriában mérhetik össze erejüket.

A partvonalra tett Charles Pic a Miami ePrix óta volt a NextEV TCR tagja, és első pontjait Monacóban szerezte, nyolcadik helyének köszönhetően. Azt azonban nem tudni, hogy (eddigi) csapata miért döntött a lecserélése mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: