DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo a Renault-hoz igazol?

Érdekes pletyka látott napvilágot: ugyan szinte biztosra vehetjük, hogy Daniel Ricciardo marad a Red Bullnál, egyes információk szerint komoly meglepetésre készülhet az ausztrál.

Az elmúlt időszakban már szinte csak formalitásként kezeli a Formula-1-es média, hogy Daniel Ricciardo mikor írja alá új szerződését, hiszen elfogytak az érdemi opciói 2019-re, így ha továbbra is élcsapatnál szeretne versenyezni, akkor nincs más választása, mint megújítani kontraktusát jelenlegi munkaadójával. A bejelentés azonban csúszik, ugyan Ricciardo többször utalt rá, hogy a nyári szünet előtt mindenképpen véglegesítené szeretné a dolgot, ez nem történt meg, bár továbbra is tartja magát az a vélemény, hogy csak apróságokról folyik az egyezkedés.

A The Daily Mail azonban pénteken megjelentetett egy arról szóló cikket, mely szerint Ricciardo túl frusztrált a Red Bull-lal és Max Verstappennel kapcsolatban, így nem ír alá az energiaitalosokhoz, hanem a gyári Renault-hoz szerződik. A lapő úgy tudja, hogy az ausztrál nem érzi magát eléggé megbecsülve az istállónál, sem dr. Helmut Marko, sem Dietrich Mateschitz részéről, ráadásul Verstappen szerződése sem tetszik neki.

ricci



Az viszont biztos, hogy a Renault 2019-ben még nem lesz győzelemre esélyes autó, míg a Hondára váltó Red Bull szinte biztosan igen, így Ricciardo ezzel rövid távon feladja világbajnoki terveit, pedig többször is hangoztatta, hogy nincs már mire várnia, nem fiatal tehetség, neki most már nyernie kell. Azt is kijelentette viszont, hogy csak rövid szerződést ír alá, aztán majd a 2021-es szabályváltozásoknál meglátja, hogy melyik csapat mire elég és hol van szabad hely - akkor jár le például Lewis Hamilton kontraktusa is.

Ha a hír igaznak bizonyul, akkor a Red Bull is kényszerhelyzetben lesz, megkaphatja a lehetőséget Carlos Sainz, vagy akár más pilóta is előtérbe kerülhet, akivel bajnokesélyessé válhatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: