DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hartley-t kórházba vitték, de jól van

További ellenőrzések céljából kórházba szállították a Toro Rosso F1-es pilótáját a montreali rajt után történt balesetet követően. Lance Stroll elmondta, ő hogyan látta az eseményeket.

Noha az első kanyarokat még megúszta a mezőny, nem múlt el rajtbaleset nélkül a Formula-1-es Kanadai Nagydíj: Lance Stroll alatt ingott meg a Williams, amellyel nekiment Brendon Hartley autójának, amelytől a Toro Rosso a falnak ütközve a levegőbe is emelkedett.

Mindkét pilóta azonnal kiesett, a kötelező orvosi vizsgálatok után azonban Hartley-t helikopterrel még kórházba is szállították. Szerencsére az FIA szerint az ottani ellenőrzések is megnyugtató eredménnyel szolgáltak, így az új-zélandi elhagyhatta az intézményt.

Stroll mindeközben a kiesése után így nyilatkozott a helyszínen a balesetről: „Jó rajtot fogtam, nyertem néhány pozíciót. Fej-fej mellett érkeztünk meg Brendonnal az 5-ös kanyarba, amikor az autóm elúszott, és bár megfogtam, nem volt hely mindkettőnk számára. Mire korrigáltam, már összeértünk, ő pedig a falnak ütközött” – idézi a kanadai versenyzőt a Motorsport.com szakoldal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: