DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Nem kukázza a 2018-as évet a Williams

Szó sincs arról, hogy feladná az idei F1-es szezont a szebb napokat látott, jelenleg sereghajtó grove-i gárda: az idény végére újra felzárkóznának az élcsapatok közvetlen közelébe.

Története egyik legpocsékabb szezonkezdését produkálja a Williams: a legtöbb mutató alapján a harmadik legsikeresebb Formula-1-es alakulat az első hat forduló során mindössze négy pontot kapart össze, ezzel pedig az utolsó helyen áll a konstruktőri tabellán, még a Sauber is megelőzi a grove-i csapatot. Joggal merülhet fel, hogy a legendás istálló inkább már hagyja is a 2018-as évadot, hogy a következő idényre koncentráljon, Claire Williams helyettes-csapatfőnök szerint azonban szó sincs ilyesmiről:

williams-kanada-f1-1



„Sosem mondtuk azt, hogy leírjuk ezt a szezont. Kizárt dolog, hogy ilyesmit mondjunk a Williamsnél” – jelentette ki a PlanetF1.com szakoldal hasábjain. „Még csak a szezon harmadánál járunk, rengeteg verseny van még hátra. Nem sikerült azt elérnünk az első harmadév során, amit szerettünk volna: nem az volt a terv, hogy mindössze négy pontot szerezzünk. De ahogy már elmondtam, a srác remek munkát végeznek, viszont türelemre van szükségünk, nem olyan egyszerű pillanatok alatt fordítani a dolgok állásán.”

„Rengeteg munka vár ránk, különösen az aerodinamika részéről, és ez időbe telik. A következő versenyekre viszünk fejlesztések, meglátjuk, ezek hogyan válnak be. Csak a kemény munkán és mindennek az összehangolásán múlik, hogy azt a teljesítményt nyújtsuk, ami ahhoz kell, hogy a szezon végére újra megközelítsük az élmezőnyt, de ez tényleg nehéz meló lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: