DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Nálunk Vettel és Alonso az év versenyzője – Nálatok?

A Ferrari német ásza stabil gyorsaságával vezeti a világbajnokságot, a McLaren spanyolja pedig futamról futamra klasszis teljesítményt nyújt az egyik leggyengébb autóval. Szavazz, téged ki győzött meg legjobban!

Melyik versenyző produkálja a legmeggyőzőbb teljesítményt idén? A Formula.hu szerzői között végzett közvéleménykutatás Sebastian Vettelt hozta ki győztesnek, tükrözve a világbajnokság jelenlegi állását. A német pilóta három évnyi Mercedes-uralom után vezeti az összetettet, miközben csapattársa csupán ötödik helyen áll. Különösen kiemelkedik a többiek közül kiegyensúlyozott teljesítménye: 11 versenyen négy első és négy második helyet szerzett, csupán egyszer végzett negyedik pozíciónál hátrébb, minden típusú pályán, minden körülmény között versenyképes.

Csupán eggyel kevesebb szavazatot kapott Vettelnél Fernando Alonso: a spanyol 15. helyen áll a tabellán, de kétségtelen, hogy versenyképes autóval ő is világbajnoki címért harcolna, annyira kicsikarja a maximumot a McLaren-Hondából, amely számos alkalommal pontszerző helyen mondott csődöt alatt. Feledhetetlen Indy 500-as kitérője során pedig bebizonyította, hogy teljesen ismeretlen közegben is képes rögtön a legjobbak között lenni.



Egy voksot kapott Lewis Hamilton is, aki tempóban kétségtelenül a mezőny legjobbja – ő töltötte a legtöbb kört az élen, hatszor indult az első rajtkockából –, Vettelével megegyező számú, négy győzelme mellett azonban hullámzó teljesítményt mutat.

Mivel az autósportos újságírók rendszerint dobogóban gondolkoznak, második és harmadik legjobb versenyzőt is megneveztünk. Bár első helyre nem sorolta senki őket, többször felbukkant Valtteri Bottas neve, aki első mercedeses szezonjában már két futamot nyert, és a pontversenyben ott van Lewis Hamilton nyomában; valamint az első teljes szezonját futó Esteban Ocon is, aki állandó pontszerző teljesítményével több kollégát is lenyűgözött. Egy ízben Daniel Ricciardo neve szintúgy felmerült, mivel az összetettben megelőz egy Ferrarit, futamot nyert és ötször állt dobogón azzal a Red Bull-lal, amely csak a harmadik legjobb autó, így papíron az ötödik hely érhető el vele.

További versenyzőket is belevettünk a kiírásba: Kimi Raikkönent, aki a rá jellemző pechesség mellett többször, Monacóban és a Hungaroringen is megcsillogtatta, hogy meglenne tempója az elsőséghez; a nagyon gyors, de technika hibáktól üldözött Max Verstappent; Sergio Perezt, aki a legjobb helyen áll a három nagycsapat versenyzői között; valamint Nico Hülkenberget, aki egészen más eredményeket szállít a Renault-nak, mint azt tavaly megszokhattuk, és rendre földbe döngöli csapattársát.

Most pedig rajtatok a sor:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: