DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meglepően pozitív Alonso hozzáállása

Bizakodva várja az Osztrák Nagydíjat a kétszeres F1-es világbajnok, úgy érzi, hogy a spielbergi pálya jobban fog feküdni a McLarennek, ráadásul bevethetik a Honda új motorját is.

Bakuban megszerezte első idei pontjait a McLaren-Honda és bár ettől még nem változott meg a csapat megítélése, Fernando Alonso kicsit bizakodóbb hangon nyilatkozott a hétvégi Osztrák Nagydíj előtt - pozitívabb hangulatban van a kétszeres világbajnok.

"Tényleg élveztem a bakui versenyt, a teljesítményünk nem csak azt mutatta meg, hogy a csomagunk alapvetően erős, de azt is, hogy a dolgozóink (mérnökök, szerelők, stratégák) mind versenyző mentalitásúak és minden szituációból előnyt akarnak szerezni" - magyarázta a helyzetet a spanyol.

alonso-mclaren-csapat



"A két pont talán nem túl nagy vigasz egy extrém nehéz hétvége után, de én azt mondom, hogy elfogadjuk és ezt is arra használjuk, hogy előrébb lépjünk" - ütött meg pozitív hangot Alonso.

"Még több optimizmusra ad okot az Osztrák Nagydíj, mert ez a pálya kevésbé erőfüggő és úgy gondolom, hogy az autónknak ez a kanyargós spielbergi pálya jobban fog feküdni. Vannak hasznos előrelépéseink egyébként is, remélhetőleg ilyen lesz a Honda új motorja, amelyet pénteken ki is próbáltam Azerbajdzsánban. Minden lépés fontos és pozitív hétvégét várok, ahol ismét mindent ki tudunk hozni a technikából" - tekintett előre a McLaren versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: