DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

HIVATALOS: Ron Dennis végleg távozik!

Hivatalosan is bejelentették, hogy véget ér a Ron Dennis és a McLaren között hosszú évtizedek óta tartó együttműködés: a brit üzletember eladta részvényeit, ezzel véget ér a történet...

A 70 esztendős Ron Dennis, aki tinédzserkora óta a motorsportban dolgozik, s immár 37 esztendeje van a McLaren kötelékében, a mai nappal végleg megszakítja a kapcsolatot a wokingi céggel, ugyanis a megalakuló McLaren Group, mely magába foglalja a McLaren Technology Groupot és a McLaren Automotive-ot, Dennis nélkül folytatja tovább működését.

dennis



A McLaren Group többségi tulajdonosa a Bahrain Mumtalakat Holding Company és a TAG Group lesz, míg a vezérigazgató posztját Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa tölti majd be. A hivatalos nyilatkozatok alapján a felek békében válnak el egymástól, Dennis az összes részvényétől megválik.

„Nagyon örülök, hogy megegyezésre jutottunk a többi részvényessel, így megfelelő, illő módon zárhatom le a McLarennél töltött időmet, és másra koncentrálhatok majd” – írta Dennis a közleményben, majd hozzátette: „Talán az szolgál a legnagyobb megelégedésemre, hogy a Formula–1-es csapat roppantul kiemelkedő eredményeket ért el a biztonság terén, ami megmutatja, milyen elkötelezettek a cég tehetséges és öntudatos munkatársai, akik vezetése nekem megadatott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: