DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

A Mercedes nem akarta leégetni Wehrleint

A német F1-es szerint Toto Wolff ezzel magyarázta döntését, miszerint nem őt, hanem Valtteri Bottast igazolták Lewis Hamilton mellé. A Manor korábbi pilótája így sem elégedetlen a helyzetével.

Amikor Nico Rosberg tavaly év végén váratlanul bejelentette visszavonulását, sokan Pascal Wehrleint tartották a fő esélyesnek a világbajnok megüresedett helyére. Hamar kiderült azonban, hogy a címvédő istálló inkább az akkor még a Williamsnél versenyző Valtteri Bottast szemelte ki magának, s végül januárban tényleg a finn leigazolását jelentették be.

Sokan a tapasztalat hiányát emlegették a Formula-1-ben mindössze egy szezont eltöltő Wehrlein kapcsán, s a német pilóta nemrég maga is beismerte, hogy ez volt a döntő tényező a Mercedes döntése során. A tavaly a Manornál szereplő pilóta most további részleteket is elárult:

wehrlein-2017-dppi



„Toto azt mondta, hogy nem akarja, hogy leégjek. Azt mondta, hogy továbbra is hisznek bennem, s inkább békésebb körülmények között kellene tovább építenem magamat. Természetesen reménykedtem abban, hogy átigazolhatok a világbajnok csapathoz, de amikor a Mercedes végül Bottas mellett döntött, akkor sem voltam csalódott. Hogy miért? Mert az „A”-tervem így is megvalósult.”

Az a bizonyos „A”-terv ugyanis a Sauber volt, amely össze is jött Wehrlein számára – érdekes módon annak ellenére, hogy a svájci alakulat Ferrari-erőforrásokat használ. „A Sauber egy új időszak kezdetét jelöli. Hatalmas potenciál rejlik a csapatban, és büszke vagyok rá, hogy részese lehetek ennek az építkezésnek. Egy elképesztően profi nemzetközi csapatunk van” – fogalmazott a német F1-es.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: