DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hülkenberg nehezen emésztette meg főnöke távozását

Bár a német pilótát még Frederic Vasseur igazolta le a Renault-hoz, új F1-es csapatánál már nem dolgozhat együtt korábbi GP2-es csapatvezetőjével.

Frederic Vasseur távozása a Forma-1 e heti csúcstémája a csődeljárás alatt álló Manor mellett: a Renault leköszönő csapatfőnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy Nico Rosberg visszavonulása jelentette számára az inspirációt, amikor hátat fordított az enstone-iaknak. Problémákkal tűzdelt tavalyi szezonjából azonban mégis ki tudott emelni néhány pillanatot, amelyre büszke: például Nico Hülkenberg leigazolását, aki a konstruktőri negyedik helyen záró Force Indiát hagyta ott a minössze kilencedikként végző Renault kedvéért. A német pilóta a Vasseur által irányított ART Grand Prix-vel szerzett bajnoki címeket az F3-as Euroszériában és a GP2-ben, így érthető, hogy miért volt nehéz megemésztenie korábbi, és leendő főnöke döntését.



„Úgy vélem, hogy a csapattól való távozás volt a legjobb döntés, mert egyszerűen nem működött” – mondta a francia. „Sokat beszéltem Nicóval erről, ő pedig mindig támogatott engem. Bár nehéz volt elfogadnia a döntést, teljesen be volt avatva a történtekbe, és biztos vagyok benne, hogy a legjobbját fogja nyújtani. Ezért akartam őt megszerezni. A csapat újjászervezés alatt áll, ezért nagyon fontos, hogy legyen egy vezérpilótánk. Bármi történik majd, Nico ezt a szerepet fogja betölteni, és előre fogja tolni a csapatot – szerintem ez a legfontosabb a sikeressé válás szempontjából.”

Nyilatkozatában Vasseur kitért saját jövőjére is, ugyanis nem tudni, hogy újra szerepet fog-e vállalni a Forma-1-ben. A francia nemrég elmondta, hogy előbb pihenni szeretne, aztán határozni arról, hogy mivel fog foglalkozni, mindazonáltal több projektet is irányít, így biztosan nem fog ölbe tett kézzel ülni a közeljövőben. „Részese vagyok a Formula-E-nek (a sorozat karosszériát biztosító Spark Racing Technologies-en keresztül – a szerk.), és nagyon élvezem, még akkor is, ha mostanság kevesebbet foglalkoztam vele. Aztán ott a GP2-es csapatom, noha nem veszek részt a mindennapi ügyek intézésében. Ami pedig a Forma-1-et illeti, meglátjuk, mit tartogat a jövő” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: