DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Távozik posztjáról a Williams technikai igazgatója

Bár számítani lehetett rá, meglepő, hogy már most megtörtént: sajtóhírek szerint a Williams rangidős technikai igazgatója, Pat Symonds elhagyja a grove-i F1-es istállót.

Mindössze néhány nappal ezelőtt röppent fel egy hír a sajtóban, mely szerint Paddy Lowe, a Mercedes sikereinek egyik kovácsa elhagyja Brackley-t, és a Williamshez tart. Ezzel párhuzamosan több orgánum is tudni vélte, hogy a Grove-ban technikai igazgatóként dolgozó Pat Symonds jövőre még együtt dolgozna Mercedestől érkezett kollégájával, 2017 végén pedig Lowe-re hagyná a Williams műszaki részlegének vezetését.



Éppen ezért meglepő az Autosport értesülése, mely szerint a korábban a Benettont és a Renault-t is világbajnoki címekig juttató Symonds már most elhagyja a Williamst. A szakember olyan nagyságokkal dolgozott együtt, mint Nelson Piquet, Michael Schumacher vagy Fernando Alonso, s bár neve némileg összeforrt a Renault 2008-as, szingapúri ütközésbotrányával, és az FIA el is tiltotta munkája gyakorlásától, évekkel később a ma Manorként ismert Virgin Racingnél engedélyt kapott arra, hogy visszatérhessen az F1-es körforgásba.

Symonds kulcsszerepet játszott abban, hogy a Williams hosszú évek hányattatásai után 2014-ben vissza tudott térni az élcsapatok közé, a szakember pedig kétszer konstruktőri harmadik helyhez segítette az istállót. Azt nem tudni, hogy az idei gyengébb szereplés játszhatott-e valamilyen szerepet egyelőre csak feltételezett távozásában, mert a Williams nem szerette volna kommentálni az értesülést az Autosport megkeresésére.

FRISSÍTVE:

A Williams F1-es csapata kedd délután hivatalosan is megerősítette, hogy Pat Symonds december 31-ével távozik az istállótól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: