DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Massa teljes szezont akar futni 2017-ben

A visszavonuló ex-F1-es pilóta szerint most két-három hónap pihenő következik, de vannak már ötletei - elindulhat a Le Mans-i 24 órás futamon, vagy akár az Indy 500-on is.

A Formula-1-es karrierjétől elbúcsúzó Felipe Massa nem pihen a babérjain és teljes versenyszezont szeretne produkálni 2017-ben - ugyan (nem komolyan) belengette a Mercedest is, mint lehetőséget, de természetesen más sorozatokra gondol. A brazil pilóta idén a tizenegyedik helyen végzett az egyéni pontversenyben.

"Teljes szezont szeretnék futni 2017-ben" - ismerte el az Autosportnak Massa. "Azt még nem döntöttem el, hogy pontosan hol, de vannak már ötleteim. Teljességgel készen állok a versenyzésre egy másik kategóriában. Láttam olyan pilótákat, mint például Michael, akik ezt nem tudták elfogadni, de én nem látok okot arra, hogy ne csináljam" - utalt Michael Schumacherre.

massa-williams-suzuka-2016



Massa azt is hozzátette, hogy érdeklődik olyan egyszeri, de történelmi események iránt is, mint a Le Mans-i 24 órás, vagy az Indy 500 - ugyanakkor Formula-1-es futamokon is összefuthatunk majd vele. "Ott leszek néhány futamon, nem az összesen, de öt-hat hétvégén igen. Talán vállalok valami munkát is. Most viszont az az elsődleges, hogy pihenjek, otthon töltsem az időmet és ne szimulátorozzak, ne járjak meetingekre."

Azt azonban hozzátette: ez az időszak nem tart majd sokáig. "Két-három hónap után csinálnom kell majd valamit, nem tudok csak otthon ülni és nézni a televíziót. Akkor majd találok valamit."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: