DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Sosem hagynám abba bajnokként

A háromszoros világbajnok leszögezte: bár tiszteletben tartja a döntést, nem tudná úgy befejezni, ahogyan Rosberg. Alaptermészete arra készteti, hogy minden győztes éve után megpróbálkozzon a címvédéssel, és esélyt adjon a többieknek.

Lewis Hamilton több alkalommal nyilatkozott, mióta csapattársa, Nico Rosberg bejelentette visszavonulását. Elmondta, ő azon kevesek közé tartozik, akik nem lepődtek meg a híren, és jövendőbeli partnerének is üzent: „ha nem bírod a nyomást, ne gyere”. Legutóbb arról beszélt, ő nem lenne képes címvédő bajnokként abbahagyni.

„Kár, hogy nem lesz ott, és nem próbálja meg újra megszerezni. De ez az ő választása, amit tiszteletben tartok. Abbahagyhatod a csúcson is, ha van rá lehetőséged. Én azonban másként látom a dolgokat. Az előző két évben megnyertem a világbajnokságot, és utána mindig megadtam a lehetőséget másnak, hogy megpróbálja elvenni tőlem” ­– idézi az Autosport Lewis Hamiltont.



Rosberg maga is elismerte, nem akarja még egyszer cipelni a terhet, melyet egy világbajnoki harc jelent – Hamilton erre célozhatott, mikor arról beszélt, neki a vérében van, hogy újra és újra próbára tegye magát: „Én ilyen vagyok. Szüntelenül hiszek a képességeimben, és abban, hogy évről évre sikerülhet. Tehát ha újra én nyerjék, valószínűleg adnék egy újabb lehetőséget. Szeretek versenyezni, a pályára hajtani és megküzdeni a különböző vetélytársakkal.”

„Valószínűleg idén jöttünk ki a legjobban” – tért ki kapcsolatára Rosberggel Hamilton. „Távol tartottuk magunk és végeztük a munkánk, Ausztriát és Barcelonát leszámítva nem igazán voltak problémáink. Valószínűleg nem nagyon látjuk majd, merre halad a másik útja, mivel annak ellenére, hogy egy épületben lakunk, alig találkozunk egymással. Nem hiszem, hogy ebben sok változás történik, csak annyi, hogy többször mehet nyaralni. Nem tudom, mik a tervei, talán a közelben marad” – mondta a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: