DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Én vagyok az egyetlen, aki nem lepődött meg

Lewis Hamilton szerint nincs abban semmi váratlan, hogy Nico Rosberg éppen azt követően jelentette be visszavonulását, hogy közel két évtizednyi csatározás után végre egyszer legyőzte őt.

A brit szintén jelen van Bécsben, a ma esti FIA díjátadó helyszínén, ahol a második helyezettnek járó F1-es trófeát veheti majd át, így ő is hamar reagálni tudott gyerekkori versenytársa és riválisa visszavonulására. Hamilton azt mondja, ő teljesen másképp áll hozzá a sikerekhez, mint csapattársa, és eszébe sem jutna hasonló döntést hozni.

„A sportnak hiányozni fog, de én sok szerencsét kívánok neki” - mondta Rosbergről, akinek ezt követően oda is szúrt egy kicsit. „Biztos vagyok benne, hogy sokakat meglepetésként ért, de talán én vagyok az egyetlen ember, aki ezen egyáltalán nem döbbent meg, hiszen már hosszú ideje ismerem őt. 18 év alatt ez az első alkalom, hogy legyőzött engem, szóval nem lep meg, hogy most a befejezés mellett döntött. Gondoskodnia kell a családjáról, és több gyereket is szeretne, az F1 viszont rengeteg időt elvesz. És hogy hiányozni fog-e a rivalizálásunk? Természetesen igen.”

hamilton-rosberg_1



„Mindenképpen nagyon furcsa helyzet, és szomorú leszek, amiért jövőre már nem lesz ott az autóban. De nem vagyok bosszús. Az persze kár, hogy nem ad lehetőséget nekem a visszavágásra a következő évben, de ez az ő döntése, amit tiszteletben tartok - a csúcson szállt ki, amíg megtehette.”

„Én viszont máshogy állok hozzá ehhez a dologhoz. Az előző két évben én nyertem meg a bajnokságot, és idén lehetőségem volt ismét megpróbálni. Én folyamatosan hiszek a saját képességeimben. Ha ismét nyernék, újabb lehetőségre fogok vágyni. Szeretem a versenyzést, és szeretem, ha különféle ellenfelekkel mérkőzhetek meg. De ismétlem, már 18 éve egymás ellen versenyeztünk, szóval nem egy szörnyű forgatókönyv ez számomra.”

Hamilton ugyan marad a Mercedesnél, ahova még két évig köti szerződése, ám új csapattárs vár rá, így a közeg kissé megváltozik körülötte. Zárásként pedig még tett egy apró utalást arra, hogy talán ő sem lesz már hosszú éveken át a mezőny tagja.

„Még mindig imádom a versenyzést. Megnyertem az utolsó négy versenyt, szóval így is pozitívnak értékelem ezt az évet. Sokkal tartozok a Mercedesnek, akik eljuttattak a Formula-1-ig, és lehetővé tették, hogy elérjem mindazt, amit eddig elértem. Büszke vagyok rá, hogy részese lehetek a márkának és a csapatnak. Várom a folytatást, de ki tudja, talán az én visszavonulásomra sem kell már sokat várni” - mondta sejtelmesen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: