DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Toto Wolff felhívta Jos Verstappent, Maxet nem érdekli

Miután a paddockban elterjedt a hír, hogy Toto Wolff telefonon kérte meg Max Verstappen édesapját, hogy nyugtassa le fiát, az F1-es pilóta azt mondta, nem fog változtatni hozzáállásán.

Max Verstappen vezetési stílusa újfent előkerült Interlagosban: Toto Wolff már Mexikóban neheztelt a hollandra amiatt, hogy nekikoccant Nico Rosbergnek a rajt után, és nemrég állítólag felhívta Max korábbi F1-es versenyző édesapját, hogy panaszkodjon egy kicsit 18 éves fiacskájáról. Amellett hogy Wolff cáfolta ezeket a pletykákat, azt is elmondta, hogy arra kérte meg 2003-ban visszavonuló idősebb Verstappent, hogy több alkalommal is jelenleg meg csemetéje mellett, és adjon neki iránymutatást, hiszen ő sem örülne neki, ha úgy emlékeznének idei szezonjára, mint aki egy mozdulatával eldöntötte a világbajnoki címet.

„Nem igaz, hogy panaszkodtam” - mondta Wolff. „Jos és én nagyon jóban vagyunk. Néha beszélünk egymással, és van, hogy együtt is vacsorázunk - így semmi különleges nem volt a mostani társalgásunkban. Semmilyen problémám sincsen Maxszel.” Amíg Jos Verstappen nem kívánta kommentálni a hírt, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyáltalán nem örült neki, hogy Wolff egyáltalán szóba áll Verstappennel. „Jos ezt akkor mondta el nekem, amikor megérkezett ide csütörtökön, és egy kicsit meglepődtem, hogy Toto egy másik csapatban versenyző pilóta édesapját hívogatja. Én nem ilyen csapatfőnök vagyok, de neki biztosan nyomós oka volt rá! Nem tervezem felhívni Lewis édesapját, és nem tudom Keke számát sem, nekik nem kell beleszólniuk ebbe” - nyilatkozta a brit a Sky-nak.



„Ez marhaság” - folytatta Horner. „Mindenki versenyezhet egymással, de ha Toto azt akarná, akkor vasárnap 11 órakor, és a verseny előtt, délután két órakor is lenne versenyzői eligazítás. Ezek a srácok, Daniel és Max, a tőlük telhető legjobb munkát szeretnék végezni, a lehető legjobb eredmény érdekében, ezért kapják a fizetésüket. Persze zajlik a bajnokság, de ez két másik versenyző ügye, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, mint bármely más versenyen.”

Max Verstappen azonban rezignált maradt a történtek után is. „Nem fogom megváltoztatni a hozzáállásomat” - idézte őt a Motorsport.com. „A beszélgetés érthető, hiszen mindig a lehető legjobb munkát szeretnéd elvégezni.” Amikor arról kérdezték, mit tenni a Mercedes-pilóták helyében, így válaszolt: „Mindenkinek versenyeznie kell, egészen az utolsó futamig, hiszen másképp nem érdemelnéd meg a bajnoki címet, nem igaz?” Verstappent meglepte, hogy Toto Wolff édesapjával beszélt vezetési stílusáról, de meglepően megértőnek bizonyult. „Mindannyian versenyezni akarunk, és végső soron a Mercedes is ezt szeretné.”

Verstappent az is hidegen hagyja, hogy 2016-ban az ő megmozdulásaitól volt hangos a sajtó - többnyire negatív kontextusban. „Hogy őszinte legyen, nem figyelek rá. A legjobbra kell törekedned magad és a csapat miatt, és amit a pályán teszel, csak az számít” - mondta, majd arra is kitért, hogy vajon riválisai irigykednek-e rá helyzete miatt. „Nem csak az F1-ben, hanem bármilyen más sportágban, ha egy fiatal megérkezik, és jól teljesít, mindig sokat beszélnek róla. Ez normális, nem látom, hogy probléma lenne” - tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: