DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Az egész hétvége egy hatalmas parti” - Ilyen érzés F1-esként Mexikóban versenyezni

Az idei szezonban két mexikói versenyző is ott van az F1-es rajtrácson, ami azt jelenti, hogy dupla energiára van szükség a rajongók felől - a pilóták ennek hiányától tartanak a legkevésbé.

Bár a világbajnokság addigra eldőlt, a tavalyi szezon egyik csúcspontja kétségkívül a naptárba huszonhárom év után visszatérő Mexikói Nagydíj volt, tömött lelátóival, és fiesztaszerű hangulatával. A legnagyobb üdvrivalgást természetesen Sergio Perez kapta, a helyiek viszont idén egy másik pilótájuknak is tudnak drukkolni, a Haas-nál versenyző Esteban Gutierrez személyében.



Mint hazai pilóták, természetesen mindketten meghívást kaptak az FIA hétvége előtti sajtótájékoztatójára, ahol kifejezték érzéseiket és élményeiket a mexikói közönséggel kapcsolatban. „Nagyon boldog vagyok, egész szezonban ezt a versenyt várom, és most, hogy végre itt vagyok Mexikóvárosban, az első keddi PR-esemény óta érzem, hogy egyre nagyobb és nagyobb energiát kapok az emberektől” - mondta Sergio Perez.

„A Forma-1 egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ez pedig nagyon büszkévé tesz. Alig várom a vasárnapot, hogy boldoggá tegyem őket, remélem, erős teljesítményt tudok majd nyújtani. Azt szokták mondani, hogy a hazai közönség két extra tizedmásodpercet ad neked, és szerintem így is van, mert fenomenális, ahogy egész hétvégén érezni lehet az energiájukat. A legjobb formámat szeretném nyújtani nekik. A hétvége nagyon gyorsan eltelik, mert rengeteg eseményen kell részt vennem, de élvezni akarok minden egyes itt töltött pillanatot” - tette hozzá a force indiás.

Perezzel ellentétben Gutierrez első Mexikói Nagydíjára készül a hétvégén. „Hihetetlen érzés itt lenni, és látni, mennyire lázba jönnek az emberek” - mondta a Haas versenyzője. „Megtiszteltetésnek érzem, hogy megoszthatom velük ezt a hétvégét azokkal, akik támogatnak minket, a családdal, barátokkal, és rajongókkal. Az egész hétvége olyan, mint ha egy hatalmas parti lenne. Én is a lehető legjobb teljesítményt szeretném nyújtani itt, és élvezni akarom a Mexikóban töltött időt” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: