DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Kiderült, hogy miért volt lassú Perez

A Force India mexikói F1-es pilótája nem jutott be a Q3-ba az USA Nagydíj időmérőjén és szerinte ezúttal ez stratégiailag sem jelent majd akkora előnyt, mint például Malajziában.

Nem sikerült jól Sergio Perez időmérője az USA Nagydíjon, a mexikói pilóta lassúnak bizonyult a Q2-ben és nem jutott be a kvalifikáció harmadik szakaszába, így végül a tizenegyedik helyről rajtolhat. Csapattársa, Nico Hülkenberg az egész hétvége folyamán remek formában vezet és a hetedik pozícióból vághat majd neki a futamnak.

perez-forceindia-2016-suzuka



Azóta kiderült, hogy Pereznek gondjai voltak a fékekkel, emiatt volt ennyivel lassabb Hülkenbergnél szombaton. "Nagyon boldog vagyok, hogy végre megtaláltuk, mi volt a gond az autóval, a fékkel voltak problémáink, ez okozta lemaradásunkat. Szerintem normál körülmények között egyértelműen ott lettem volna a Q3-ban- A helyzet nem ideális, de annak természetesen örülök, hogy rájöttünk a probléma okára" - mondta erről a mexikói.

Mivel nem jutott be a legjobb tízbe, így szabadon választhatnak abroncsot a futamra, ebből pedig a nagy rivális Williams előnyt tudott kovácsolni Malajziában - Perez szerint ennek most nem lesz akkora jelentősége. "Még mindig több lehetőség közül választhatuk, remélhetőleg a legjobb mellett döntünk majd. Úgy értem, hogy most több opció van, mint Malajziában volt" - magyarázta Perez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: