DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas többféle problémával küzd Austinban

Valtteri Bottas nem alkotott maradandót a második szabadedzés alkalmával az Amerikai Nagydíjon, de úgy gondolja, hogy fejlődhet még a csapat szombaton és vasárnap is egyaránt.

Az első szabadedzésen egy hatodik, a másodikon viszont csak egy 13. pozícióval lett gazdagabb a Williams pilótája Austinban. A csapatnál korábban még úgy nyilatkoztak, hogy a frissített erőforrással jó eredményt érhetnek el a mostani hétvégén.

Bottas így kezdte a szabadedzések értékelését: „Délután csak a közepes és a szuperlágy gumikon mentünk, és egyik keveréken sem éreztem jól magam. Délelőtt viszont a lágyakkal nem volt olyan rossz körözni, és az autó egyensúlya is jónak bizonyult.”

 bottas-austin-szabadedzes-2016



A finn a problémákkal folytatta: „A lágyakon a legjobbunkat nyújtottuk eddig, a többi keveréken viszont a kanyarok bejáratain az egyensúly nem megfelelő, túlkormányzottságot érzek a közepükön, a kijáratokon pedig alulkormányzottságot, tehát van tennivalónk bőven.”

A Williams pilótájának hangjában több volt a pesszimizmus, mint az optimizmus: „Megtaláltuk az eszközt, hogy melegítsük fel gyorsan a gumikat. Viszont pénteken ez nem működött megfelelően. Délután, amint kimentünk, elkezdtünk szenvedni az egyensúllyal. Ennél többet nem tudunk mondani, mert a szombati szélirány teljesen ellenkezője lesz a péntekinek.”

Bottas az időjárási problémára is kitért: „A szél megnehezítette a dolgunkat. Az első szektor jó volt a hátszél miatt, de egy kissé problémát is okozott. Szombaton teljesen meg fog fordulni, ami az autó egyensúlyának szempontjából sem mindegy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: