DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Vettel szerint lehet, hogy ő volt lassú

A négyszeres F1-es világbajnoka szerint amennyivel kikaptak a Red Bulltól, annyit bármikor ott lehet hagyni, úgyhogy megnézi, hogy hol tud gyorsabb lenni a vasárnapi futamon.

A biztató pénteki tempó után az időmérőn végül elmaradt a várakozástól a Ferrari, Sebastian Vettel az ötödik, Kimi Raikkönen a hatodik helyről rajtolhat vasárnap. Ugyan a startban bízhatnak a maranellóiak, egyelőre úgy fest, hogy ismét a Red Bull mögött vannak - a győzelemben már egyáltalán nem reménykednek.

vettel-szingapúr-2016



"Természetesen jobb eredményben bíztunk, azt vártuk, hogy egy sorral előrébb leszünk majd - a harmadik-negyedik helyen, közvetlenül a Mercedes mögött" - értékelte az eredményt Vettel. "Ezzel együtt azt gondolom, hogy jó versenytempónk lehet és a stratégiának is fontos szerepe lesz. Alapvetően gyorsulnunk kell, de ma nem voltunk elég jók. Remélem, hogy holnap azok leszünk."

A Scuderia ezúttal is a Red Bull mögött van, ami kulcsfontosságú a konstruktőri második helyért vívott csatában. "Egy kicsit gyorsabbak voltak és bár arra számítottunk, hogy szoros lesz a harc, úgy gondoltuk, hogy mi leszünk előrébb. Végül nem hiányzott sok, de valamennyi mégis, talán nem egészen két tizedmásodperc. Pilótaként úgy érzed, hogy ennyit mindig otthagysz, úgyhogy később meg kell néznem, hogy hol találhatom meg" _ utalt arra a német, hogy talán a Red Bull pilótái most jobban vezettek náluk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: