DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A héten is tesztelt egy F1-es csapat

Franciaországban, a Mercedes részvételével folytatódott a gumitesztelés – az ötödik a Pirelli tíz próbájából –, ahol slickek helyett a gyártó esős abroncsai kerültek fókuszba.

A Pirelli 2017-es gumik fejlesztését segítő tesztelése folytatódott a héten, ezúttal ismét a Mercedes gurult pályára szerdán és csütörtökön, ugyanúgy a Paul Ricard aszfaltcsíkon, ahol két héttel korábban. Az istálló tartalékpilótája, Pascal Wehrlein Szingapúrból egyenesen Franciaországba utazott, újra ő vezette a nagyobb leszorítót produkáló, „öszvér” 2015-ös Mercedest.



Wehrlein, aki legutóbb a száraz pályás abroncsokat tesztelte, most a Pirelli intermediate és teljes esős gumijait próbálta ki a fellocsolt pályán. A nedves aszfaltra való keverékek másodszor kerültek elő, eddig csak egyszer próbálták ki őket, a Ferrari a legelső gumiteszten. A pilóta 270 kört teljesített a kétnapos gyakorlás folyamán.

Legközelebb szintén a Mercedest látjuk a pályán, október 12-13-án Barcelonában tűnnek fel száraz pályás abroncsokon. 14-16-án követi őket Abu Dhabiban a Red Bull, amely idén másodszor fog tesztelni. Először Sebastien Buemi, a Formula-E bajnoka vezette az autót, kérdés, hogy legközelebb is neki, vagy valamelyik állandó versenyzőnek osztják ki a feladatot.

A Pirelli nem örült, hogy a Mercedes Rosberg és Hamilton helyett Wehrleint ültette a W06-ba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: