DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg: A jó rajtom miatt estem ki

A Force India F1-es pilótája szerint Verstappen okozta a balesetet a rajtnál, Sainz nem hibás - frusztráló számára, hogy az ennyire jól sikerült rajt után ilyen hamar fel kellett adnia a futamot.

Parádésan indult, azonban pár méter múlva véget is ért a Szingapúri Nagydíj Nico Hülkenberg számára - a Force India pilótája jó pár pozíciót nyerhetett volna, ám összeakadt Carlos Sainz Toro Rossójával és a falba csapódott. A többiek versenyét ugyan nem tette tönkre (illetve Sainz visszaesett később a sérülés miatt), de ő egy kört sem tudott megtenni...

hülkenberg-forceindia-2016



"Úgy gondolom, hogy Carlos semmiféle résbe nem akart bemenni, mert az ő rajtja nem volt annyira nagyszerű" - nyilatkozta az eset után Hülkenberg a Sky Sportsnak. "Igaz, neki meg ki kellett kerülnie Verstappent, aki nagyon rosszul kapta el a startot és végül ez okozta az egész balesetet."

A német pilóta érthetően csalódott volt, hiszen könnyedén odaérhetett volna az élmezőnybe, ha elfér Sainz és Kvjat között. "Ez volt a legjobb rajtom az egész szezon során és mégis pontosan ennek kell megfizetnem az árát. Ilyen a versenyzés, de semmit sem csináltam rosszul, úgyhogy meglehetősen frusztráló a helyzet" - magyarázta.

"Egyértelműen nem hibás ebben Carlos, egyszerűen a saját remekül sikerült rajtom áldozatává váltam, ez pedig nagy csalódás" - zárta gondolatait Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: