DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Button: Monza nem csak az egyenesekről szól

A McLaren F1-es pilótái beszéltek a legendás monzai aszfaltcsík különlegességéről és jellemzőiről. Alonso a hatalmas sebességet, Button pedig a jellegzetes kanyarokat emelte ki nyilatkozatában.

Felemás belga hétvégén van túl a wokingi istálló, miután Alonso remek versenyzést mutatott be Spában, és a hetedik pozícióban intették le a versenyen, Button viszont Wehrleinnel való ütközése után kiállni kényszerült a futamból.

Alonso elárulta, mit élvez annyira az olaszországi versenyhétvégéken: „Amint azt már Azerbajdzsánban láttuk, a fejlesztések rendkívül gyorssá teszik ezeket a turbó motoros autókat, tehát az egyenesekben nagyon komoly sebességgel fogunk szembesülni Monzában. Ez mindig egy igen gyors verseny – egy szemvillantás alatt vége is – és ez nem mindig a legélvezetesebb futam a tapadás miatt, de a sebesség érzése itt elképesztő.”

mclaren_08.30 



Csapattársa, Button a különleges helyszínek közé sorolta Monzát: „Szeretek olyan pályára menni, ami merőben más, mint a többi. Ezzel Spában is szembesülhettünk a múlt hétvégén – nem titok, hogy olyan helyekkel együtt, mint Monaco, Szingapúr és Suzuka, az egyike azoknak a helyszíneknek, amit a szurkolók is legjobban szeretnek, az Monza.”

A brit szerint az olasz helyszínen egyáltalán nem olyan könnyű egy tökéletes kört összerakni, mint azt sokan gondolják: „Az emberek gyakran azt hiszik, hogy ez a pálya az egyenesekről szól, kis kanyarokkal tarkítva, de ez nem teljesen igaz. A Lesmos, az Ascari és a Parabolica nagy és gyors kanyarok, amik precíz vezetést igényelnek. Nagyszerű pályáról beszélünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: