DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso tanulna a motorhibákból

Fernando Alonso, a McLaren F1-es pilótája összesen négy kört tudott megtenni szombaton az autójával, így a pénteken kezdődő gondokat, úgy tűnik nem sikerül megoldani a wokingiaknak.

Szombat délelőtt a harmadik szabadedzésen voltak problémái a spanyolnak, amit az időmérő edzésre sem sikerült megoldani a McLaren szakembereinek. A kétszeres világbajnok ugyan kiment a kvalifikáción egy gyors körre, de csak az Eau Rouge-ig jutott a felvezető körén, ahol megállt az autó alatta.

Alonso csalódottságát optimizmussal próbálta leplezni: „Fájdalmas, amikor megbízhatósági problémái vannak az embernek, de ez is része a tanulási folyamatoknak. Meg kell értenünk, hogy mi betegeskedik az erőforrásunkban, és azt a részt kell megerősítenünk, és biztossá fog válni, hogy olyan motorunk van, amely képes harcolni a bajnoki címért.”

 alonso_08.27



A spanyol szerint az ilyen hibákból is profitálhat a wokingi istálló: „Ha van egy olyan rész az erőforrásban, ami nem elég erős, akkor különösen a jövő évre kell megerősítenünk azt. A lényeg, hogy lássuk a pozitív oldalát ezeknek a problémáknak, és megpróbáljuk kerülni őket a továbbiakban.”

Amikor arról kérdezték a kétszeres világbajnokot, hogy szerinte javult-e a Honda erőforrás a fejlesztéseknek köszönhetően, ő így reagált: „Azt hiszem igen. A próbapadon egy kicsit jobb, és Jensonnál is sokat hozott. Nálam is, de én összesen négy kört futottam ma. Erről holnap fogok tudni beszélni, amikor fej-fej mellett csatázok majd valakivel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: