DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel már alig várja az újabb 2017-es tesztet

Vettel egyszer már tesztelt egy módosított autóval Fioranóban. A következő teszt Barcelonában lesz, és a német reméli, hogy Spanyolországban is szert tehet új információkra.

A Ferrari pilótája még augusztus elején vihette pár kör erejéig körbe az átalakított versenygépét Olaszországban, de az időjárás nem volt kegyes a tesztelőkhöz, ugyanis pár száraz kör megtétele után az eső miatt kénytelenek voltak feltenni az esőre alkalmatos abroncsokat.

Vettel így emlékszik vissza az akkori gyakorlásra: „Érdekes tapasztalat volt. Tudtam néhány kört menni szárazon, mielőtt esős gumikra váltottunk. Nagyon különbözőnek néztek ki, de csak kicsit éreztem másnak őket. Az biztos, hogy sok tennivalónk van még.”

A német szerint a gumigyártó mellett a csapatoknak is sok dolga van még a következő szezonig: „Sok házi feladata van a Pirellinek, de nemcsak nekik, hanem a csapatoknak is, mert módosított autóval mentünk. Amint azt el lehet képzelni, az első napon rögtön nehézségeink adódtak, de összességében néhány kört mentünk, és ez érdekes érzés volt.”

 160179-test-pirelli-fiorano



A négyszeres világbajnok szerint Spanyolországban többet tudhatnak meg a jövő évi autók viselkedéséről: „Az első tesztet Fioranóban tartottak, és ennek ugye a legnagyobb része vízen folyt. Nincs olyan sok versenyünk esőben, ahol eddig is nagy lett volna a gumikopás. A következő teszt Barcelonában lesz, egy sokkal jellegzetesebb pályán, ahol az autó tulajdonságait is kiismerhetjük egy kissé, és megtudhatjuk, mit várhatunk a jövő évtől.”

Vettel eddigi tapasztalataival zárta mondandóját: „Mindenesetre az első kép érdekes volt erről. A kanyarsebességnek eléggé különbözőnek kellene lennie. Mivel nem mentünk olyan sokat Fioranóban, nagyon várom már a barcelonai tesztet, ahol fény derülhet a valódi különbségekre.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: