DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez szerint már az Eau Rouge sem a régi

A mexikói F1-es pilóta motivált és magabiztos, úgy érzi, hogy minden adott egy jó hétvégéhez - a spái pályában viszont szerinte már nem a legendás kanyar a legfontosabb.

Sergio Perez saját bevallása szerint feltöltődve, kipihenten és motiváltan érkezik vissza a nyári szünetről - szerinte Spában is minden adott lesz ahhoz, hogy legyőzzék a Williamst. A grove-i istálló jelenleg tizenöt ponttal előzi meg a Force Indiát a negyedik helyért folyó harcban.

PerezFI



"Nagyon erősek voltunk a nyári szünet előtti utolsó futamokon és remélhetőleg meg tudjuk tartani ezt a formát a szezon második felében is" - nyilatkozta a mexikói pilóta. "A konstruktőri világbajnokság negyedik helyéért küzdünk, ez motiválttá tesz minket és minden hétvégéhez úgy állunk hozzá, hogy erősek leszünk. Élvezem az egészet és szerintem mindenünk megvan ahhoz, hogy most is versenyképesek legyünk."

Ahogy a többi versenyző, úgy Perez is a kiegyensúlyozott beállítást tartja kulcsfontosságúnak. "Akkor lehetsz gyors Spában, ha megvan a jó ritmusod és elég sok leszorítóerőd van a gyors kanyarokban úgy, hogy nem veszítesz sokat az egyenesekben. Támadni és védekezni akarsz az első szektorban, de nem állíthatod teljesen ehhez a szárnyakat, mert akkor sokat veszítesz a középső részen. Az egyensúly a kulcs, ezen áll vagy bukik a hétvége."

"Az Eau Rouge már nem olyan nehéz, mint régen, bár továbbra is nagyon precíznek kell lenned, simán átmehetsz rajta padlógázzal. A kulcspont a egyes kanyar, itt veszíthetsz nagyon sokat, ha nem jó a kigyorsításod, hiszen sokáig nem kell fékezni ezt követően" - tette hozzá a pálya legjellegzetesebb pontjával kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: