DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem biztos, hogy marad a Manornál Wehrlein

A Mercedes tehetsége rendkívül elégedett azzal, ami az F1-es kiscsapatnál történik és szerinte senki nem várt tőlük ilyen teljesítményt - azt azonban nem tudja, hogy jövőre is marad-e az istállónál.

Pascal Wehrlein ugyan egyelőre nem kapja meg a lehetőséget a Mercedestől, de Toto Wolffék révén legalább elkezdhette Formula-1-es karrierjét, ha csak a Manornál is. A tavalyi DTM-bajnok egyelőre elégedett azzal, ahogyan alakul első szezonja a királykategóriában.

Wehrlein2



"Az egyéni pontversenyben nagyon jó helyen állok, megelőzök egy Haast, egy Renault-t és mindkét Saubert, úgyhogy szerintem ez elég jó pozíció" - nyilatkozta az F1i kérdésére. "Ha lehetőség nyílna arra, hogy itt maradjak, az jó lenne, de természetesen a fő cél az, hogy megverjük a Saubert. Ez sokat jelentene a csapatnak, például több pénzt is."

"Minden egyszerűbb lenne, ha több emberünk és több pénzünk lenne, jobb autót építhetnénk jövőre és ha megelőzzük a Saubert, jobb esélyeink lesznek embereket szerződtetni. Szerintem ezért vagyok itt idén, hogy segítsem a csapatof a növekedésben és természetesen azért, hogy én is a lehető legtöbbet tanuljak" - magyarázta a helyzetet Wehrlein.

"A csapat nyilvánvalóan nem akkora, mint mondjuk a Mercedes, de szerintem 140-150 emberünk van és ne felejtsük el, hogy nagyszerű munkát végzünk.Úgy hiszem, hogy a Saubernél több, mint kétszer ennyi fő dolgozik, mi pedig előttük vagyunk, erre szerintem nem sokan számítottak. Ez az első év, hogy a csapat versenyképes, az utóbbi hétvégékből nagyon sokat ki tudtunk hozni és bár természetesen csinálhatnánk jobban is a dolgunkat, néha a két Renault-t is megelőzzük, pedig az egy sokkal nagyobb csapat."

Természetesen nem akar örökre a Manornál versenyezni. "A célom az, hogy a Mercedesszel futamokat nyerjek és harcban legyek a világbajnoki címért, de ez nem a legalkalmasabb idő erről beszélni. Sokat kell még tanulnom, mindenben fejlődnöm kell és ha megkapom a lehetőséget, akkor a legtöbbet akarom belőle kihozni."

Egyelőre azonban az sem biztos, hogy 2017-ben hol fog vezetni a német tehetség. "Még nem tudom, ez végül nem az én döntésem lesz. A Mercedes ajtaja bezáródott előttem 2018-ig, meglátjuk, hogy addig mi történhet. A Manorban van potenciál, látom, hogy mindenki keményen dolgozik és szerintem ha hasonló mértékben fejlődünk, mint az elmúlt hat hónapban, akkor jó helyzetben leszünk. Azt azonban nem tudom, hogy én hol leszek jövőre, majd meglátjuk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: